δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Εμείς, οι «τζαμπατζήδες» των ΜΜΜ


Στη συντριπτική τους πλειονότητα, όσοι δεν έβγαζαν εισιτήριο στα ΜΜΜ δεν ήταν «τζαμπατζήδες». Άνθρωποι δίχως μισή δεκάρα στην τσέπη ήταν και, το χειρότερο, και χωρίς μισή ελπίδα για το αύριο. Που πιθανόν να πήγαιναν για κάποια αγγελία επίσης χωρίς καμιά ελπίδα και ακόμη και αν είχαν ελπίδα να ...«προσληφθούν» θα είχαν ελάχιστες να πληρωθούν αυτά τα όποια ευρώ-σκουπίδια που δεν θα τους έφταναν ούτε για τα τσιγάρα της ημέρας. Του Παύλου Κιρκασίδη Αυτοί ήταν οι «τζαμπατζήδες» των τελευταίων οκτώ ετών και μερικές χιλιάδες ακόμη που με μάτι άδειο και ψυχή παραιτημένη από οποιαδήποτε διάθεση για ζωή, έμπαιναν μέσα σε κανένα βαγόνι για καμιά βόλτα, αναβάλλοντας για την επόμενη φορά την απόφασή τους να πέσουν στις ράγες. Καμιά σχέση το «προφίλ» τους με εκείνο των «τζαμπατζήδων» της προηγούμενης δεκαετίας, τότε που μπορούσαμε να βγάλουμε εισιτήριο ακόμη και χωρίς να το χρειαζόμαστε, για πλάκα δηλαδή, έτσι απλά για να δούμε πώς κάνουν γκλιν γκλιν τα μηχανήματα.

Από χθες όμως μέχρι σήμερα τίποτε απολύτως δεν έχει αλλάξει για τα εκατομμύρια των κατεστραμμένων πολιτών και με το νέο σύστημα που δεν τους θα επιτρέπει να επιβιβάζονται «τζάμπα», σε ΜΜΜ που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είναι ελεύθερα σε όλους εν μέσω τέτοιας εκτεταμένης οικονομικής κατάρρευσης, όχι μόνο δεν θα κερδίσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πάθουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από άτομα ή και ομάδες που θα δημιουργηθούν βάζοντας αποκλειστικό τους στόχο βαγόνια και λεωφορεία. (Και δεν χρειάζεται να είσαι αστρολόγος για να το προβλέψεις αυτό, τρίτος νόμος του Νεύτωνα, Α Γυμνασίου...). Σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΜ δεν πρόκειται να βάλουν ούτε ένα επιπλέον σεντ στα ταμεία τους και ουκ αν λάβοις κλπ κλπ...

Μόνοι κερδισμένοι από όλη αυτή την άθλια ιστορία με τις μπάρες και τις ηλεκτρονικές κάρτες, (σε λίγα χρόνια θα το λέμε και επίσημα «σκάνδαλο») όσοι ιδιώτες ενεπλάκησαν στην προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων και φυσικά και οι υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, φαρισαίοι, υπεύθυνοι οργανισμών και συνδικαλιστές που πήραν εκατομμύρια. Το γνωστό λάδι. («έχεις στοιχεία γι' αυτό»; Όχι αλλά ούτε και για τον Άκη είχα). Και για άλλους 455. Συγνώμη, 457, ξέχασα πάλι τον Σημίτη και τον Βενιζέλο. Όπως και η «Δικαιοσύνη» άλλωστε.

Σε λίγο καιρό οι μπάρες αυτές δεν θα υπάρχουν και στις σπασμένες ψηφιακές οθόνες των μηχανημάτων των λεωφορείων θα εκφράστούν με μαρκαδόρο τόσο τα πάθη του λαού, («Σούλα σ' αγαπώ-γύρνα πίσω») όσο και τα μίση του. («Γάβρη μουνηά»).

Και μεις, οι εκατομμύρια κατεστραμμένοι πολίτες που επί σειρά ετών δεν βγάζαμε εισιτήρια, μη νομίζετε πως θα πηγαίνουμε με τα πόδια για να ψάχνουμε τους εναπομείναντες «επιχειρηματίες», κάτι νέας κοπής λαδέμπορες και κοινούς αεριτζήδες και εσπατζήδες απατεώνες που θα... δεχθούν να μάς πάρουν για δούλους. Έτσι κι αλλιώς, όσο κι αν πεινάς, πρέπει να είσαι ντιπ ηλίθιος για να δεχθείς να δουλεύεις για λιγότερα κι από όσα σού κοστίζει η ίδια η δουλειά. Θα κάτσουμε σπίτι μας και από το ανοιχτό μας παράθυρο θα απολαμβάνουμε τη νέα Ρώμη να καίγεται. Άλλωστε αυτή είναι και η μόνη κεντρική θέρμανση που μάς άφησαν να έχουμε. Κι έρχεται χειμώνας. Μα ύστερα θάρθει κι η άνοιξη. Πάντα έτσι δεν γίνεται;

#ΜΜΜ #ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΕΙΣΙΤΗΡΙΟ #ΕΛΛΑΔΑΦΤΩΧΕΙΑ #ΑΝΕΡΓΙΑ