δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Tέλος στη νομότυπη πειρατεία της Uber από την Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου - Τεράστια νίκη για 50


Tέλος στην «επιχειρηματική δραστηριότητα» της γνωστής εταιρίας Uber αποφάσισαν να βάλουν οι Αρχές του Λονδίνου που είναι αρμόδιες για τις μεταφορές, αναστέλλοντας σήμερα την άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρίας η οποία κατάφερε να μετατρέψει την κοινή «πειρατεία» σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει να αφορά περισσότερους από 40.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, καταφέρνοντας ένα σημαντικό πλήγμα σε 50 χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου των ταξί και λειτουργώντας σχεδόν εκτός οποιουδήποτε πλαισίου.

«Η TfL θεωρεί πως η προσέγγιση και ο τρόπος δραστηριοποίησης της Uber επιδεικνύουν απουσία εταιρικής ευθύνης σε ό,τι αφορά σε μια σειρά θεμάτων που έχουν πιθανές επιπτώσεις για τη δημόσια προστασία και ασφάλεια», τόνισε η Transport for London.

Η τελευταία ημέρα ισχύος της άδειας θα είναι η 30ή Σεπτεμβρίου.

Στο Λονδίνο, η Uber έχει έρθει αντιμέτωπη με επικρίσεις από σωματεία, βουλευτές και οδηγούς των παραδοσιακών ταξί, κυρίως για τις εργασιακές συνθήκες.

​Το AFP, αναφέρει πως μετά την απόφαση, η Uber δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση. Η εταιρία έχει το δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση, μέσα σε διάστημα 21 ημερών.

#UBER #ΛΟΝΔΙΝΟ #TAXI