δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αποχή από τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018 αποφάσισε ο Σύλλογος Συμβο


Να απέχουν από κάθε πράξη που αφορά πλειστηριασμούς περιουσιών και τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τού 2018 αποφάσισαν σήμερα τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν και στον απόηχο της επεισοδιακής κατάσχεσης που έγινε στις αρχές του μήνα σε βάρος επιχειρηματία του Ρεθύμνου. Οι Συμβολαιογράφοι κάνουν λόγο για την ανάγκη θέσπισης αποτελεσματικών νομοθετικών μέτρων ώστε να προστατευθεί πραγματικά η πρώτη κατοικία και κάθε περιουσιακό στοιχείο κοινωνικά αδύναμων πολιτών αλλά και μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται και στις επικίνδυνες πλέον για τους ίδιους συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν λόγω των έντονων αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών. Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου, η αποχή θα διαρκέσει μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

Παρατίθεται αυτούσια η Ανακοίνωση τού ΣΣΕΚ

«Τα καθήκοντα του συμβολαιογράφου κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, όπου μετέχει υπό την ιδιότητα του άμισθου δημόσιου λειτουργού, προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Κώδικα Συμβολαιογράφων, η συμμετοχή του δε, στη διαδικασία αυτή έχει θεσπιστεί με αποκλειστικό σκοπό την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία των εμπλεκομένων με αυστηρά καθοριζόμενες διαδικασίες, προθεσμίες και συνέπειες.

Παρά ταύτα στην παρούσα συγκυρία της κρίσης που βιώνει η χώρα μας, εμείς οι συμβολαιογράφοι έχουμε γίνει ο μοναδικός στόχος από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα και βιώνουμε τα γνωστά στο ευρύ κοινό θλιβερά γεγονότα στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων σε βάρος της προσωπικότητας, της τιμής και της αξιοπρέπειας μας.

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αποχή των συμβολαιογράφων – μελών του από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, με αιτήματα:

Την αποτελεσματική προστασία των συμβολαιογράφων ως επί του πλειστηριασμού υπαλλήλων από τα τα έντονα επεισόδια, που προκαλούνται από διάφορες συλλογικότητες κατά τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, της περιουσίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεγάλου μέρους των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, με τη θέσπιση λυσιτελών νομοθετικών μέτρων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταστεί αποκλειστικός κύριος διαχειριστής και υπεύθυνος για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μέχρι να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα η αποχή κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να διατηρήσουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια και την επαγγελματική μας αξιοπιστία».

#ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ #ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ #ΚΡΗΤΗ #ΡΕΘΥΜΝΟ #ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ