δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ηχηρό «όχι» του Γλέζου στην πρόσκληση που τού απεστάλη για την Πνύκα: «Κυνικός εκπρόσωπος οικονομικώ


Ένα ακόμη μάθημα ήθους, αγωνιστικότητας αλλά και πολιτικής συνέπειας έδωσε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος μη αποδεχόμενος την επίσημη πρόσκληση που του απεστάλη για τον ιστορικά ιερό χώρο τού βράχου της Πνύκας από όπου θα μιλήσει το βράδυ της Πέμπτης ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ήδη από το μεσημέρι βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεία δεκάδων ομοεθνών του «επενδυτών». Αρνούμενος κατηγορηματικά να νομιμοποιήσει δια της παρουσίας του τα εξώφθαλμα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος του ελληνικού λαού και να συμμετάσχει στο φαγοπότι του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας, σε κείμενό του με το οποίο απαντά στην «πρόσκληση», ο Γλέζος κάνει λόγο για «κυνική οικονομική εισβολή» χαρακτηρίζοντας αμέσως και σαφώς τον Εμμανουέλ Μακρόν ως εκπρόσωπο εκβιαστών και την όλη «εκδήλωση» ως «βεβήλωση» της Πνύκας. Παρατίθεται η απάντηση του Μανώλη Γλέζου Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό. Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στη μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.

Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική διαφορά. Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού.

Η ανίσχυρη, ελέω μνημονίων, Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο.

Όσες υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά. Δεν πουλάμε, παραχωρούμε. Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό. Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά...

Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού.

Με το σπαθί τού εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό "Vae Victis" [ΣΣ: Ουαί τοις ηττημένοις]

Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.

Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Γι' αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την πρόσκληση να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας.

#ΜΑΝΩΛΗΣΓΛΕΖΟΣ #ΜΑΚΡΟΝΑΘΗΝΑ #ΜΑΚΡΟΝ #ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΕΘΝΙΚΗΣΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ