δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Πλήρεις οικονομικές αποζημιώσεις» στους Παλαιστινίους για να εγκαταλείψουν τη Δυτική Όχθη εισηγήθηκ


Την οικονομική ενίσχυση με σημαντικά ποσά όσων Παλαιστινίων επιθυμούν να εγκαταλείψουν για πάντα τη χώρα εισηγήθηκε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο του Ισραήλ το μέλος του ακροδεξιού σιωνιστικού κόμματος "The Jewish Home", Betzeliel Smutritch ενώ για εκείνους που δεν δεχθούν να υπαχθούν στο συγκεκριμένο «σχέδιο» ο ίδιος είπε πως θα πρέπει να δεχθούν να ζήσουν στη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια ως πολίτες β κατηγορίας και χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Ο Smutritch επικαλέστηκε στοιχεία έρευνας της οποίας ωστόσο την ταυτότητα δεν έκανε γνωστή, σύμφωνα με την οποία περίπου 20.000 παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν κάθε χρόνο τη Δυτική Όχθη ενώ ταυτόχρονα φέρει το ποσοστό του παλαιστινιακού πληθυσμού που δήλωσε πως επιθυμεί να μεταναστεύσει στο 30%. Η συγκεκριμένη πρόταση του ακροδεξιού βουλευτή περιλαμβάνει ισχυρά οικονομικά κίνητρα και αφορά τόσο τους Παλαιστινίους οι οποίοι διαμένουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο Ισραήλ όσο και εκείνους της Δυτ. Όχθης. «Εφόσον έτσι κι αλλιώς επιθυμούν να φύγουν ας τους βοηθήσουμε οικονομικά προσφέροντάς τους μια πλήρη αποζημίωση» είπε ο Smutritch, προσθέτοντας πως «το σχέδιό του θα κοστίσει πολύ λιγότερο στην κυβέρνηση από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται κάθε τόσο». «Αυτό που οδηγεί στην τρομοκρατία τους Παλαιστινίους δεν είναι η απελπισία, όπως θεωρείται, αλλά αντιθέτως η ελπίδα για την εγκαθίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους», συμπλήρωσε ο ακροδεξιός βουλευτής, προσθέτοντας πως «το πρόβλημα της τρομοκρατίας στη Δυτική Όχθη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον Στρατό». «Προαιρετικό» το σχέδιο αλλά όποιος δεν δεχθεί... Παρότι ωστόσο ο Smutritch επιχειρεί να εμφανίσει την πρόταση του κόμματός του ως ένα πολιτικά πολιτισμένο και ψύχραιμο σχέδιο στο οποίο θα ενταχθεί «όποιος Παλαιστίνιος επιθυμεί», την ίδια

στιγμή ζητά για όσους δεν δεχθούν να... ευεργετηθούν από αυτό και να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, να δεχθούν να ζήσουν σε αυτήν όπως προβλέπει σήμερα ο ισραηλινός νόμος, δηλαδή ως πολίτες β' κατηγορίας στους οποίους όμως θα δοθούν «κάποια επιπλέον» δικαιώματα όχι όμως και εκείνο της ψήφου. Ταυτόχρονα εισηγήθηκε να παραμείνουν «υπό επιτήρηση» για τα επόμενα 30 χρόνια ενώ μοναδική περίπτωση να αποκτήσουν διευρυμένα δικαιώματα ανάμεσά τους και αυτό της ψήφου για το Κοινοβούλιο της χώρας, ο Smutritch έθεσε ως προϋπόθεση να δεχθούν να υπηρετήσουν ως δρούζοι στον ισραηλινό Στρατό. Αναφερόμενα στη συγκεκριμένη πρόταση τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα δόλιο σχέδιο που πραγματικό σκοπό έχει να υπονομεύσει την Παλαιστινιακή Αρχή φέρνοντας την επιβολή του ισραηλινού νόμου σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Όχθης καθώς επίσης και τον διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό του αριθμού των εποίκων στην ίδια περιοχή.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ #ΔΥΤΙΚΗΟΧΘΗ