δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Με μια Barbie και συσκευές απελευθέρωσης υδρόθειου ετοιμάζονταν να «νουθετήσουν» και πάλι τον πλανήτ


Μια τρομοκρατική ενέργεια με τη σφραγίδα του «Ισλαμικού Κράτους» που θα εξελισσόταν σε τραγωδία απίστευτου μεγέθους κατάφερε να αποτραπεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τις Αρχές Ασφαλείας της Αυστραλίας, όταν επιβάτης πτήσης από Σίνδεϊ προς Αμπού Ντάμπι δεν κατάφερε τελικά να πάρει μαζί του βαλίτσα η οποία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος κρυμμένο σε μια κούκλα Barbie.

Δράστης ο υπηκοότητας Λιβάνου Amer Khayyat που συνελήφθη 23 ώρες αργότερα στο Αεροδρόμιο της Βυρηττού, μετά από επείγον σχετικό σήμα των αυστραλιανών Αρχών και ο οποίος συνδέεται άμεσα με το «Ισλαμικό Κράτος» ενώ, στις 29 Ιουλίου στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν και οι δυο αδερφοί του, Khaled και Mahmoud Khayyat, 49 και 32 ετών αντίστοιχα, με τους οποίους από κοινού προετοίμασε την ενέργεια όπως επίσης και άλλες δολοφονικές επιθέσεις πρωτοφανούς «επινόησης» και ευρύτατης κλίμακας στο έδαφος της Αυστραλίας. Ταυτόχρονα, ένας ακόμη αδερφός ο Tarek Khayyat κατέχει καίρια στρατιωτική θέση τού ISIS στη Ράκα και φέρεται να είναι αυτός που έδωσε τις οδηγίες κατασκευής του συγκεκριμένου εκρηκτικού μηχανισμού. Σχεδόν κατά λάθος η αποτροπή της τραγωδίας

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών του Λιβάνου Nouhad Machnouk, στις 15 Ιουλίου ο Amer Khayyat έφτασε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ προκειμένου να επιβιβαστεί στην πτήση EY451 που εκτελούσε Boeing 777W τoυ εθνικού αερομεταφορέα των ΗΑΕ, Etihad με περίπου 400 επιβάτες προς την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με ενδιάμεσο σταθμό τη Βηρυττό. Λίγα λεπτά αργότερα και με την κάρτα επιβίβασης στο χέρι, ο Khayyat βρέθηκε εντός του αεροσκάφους δεν κατάφερε ωστόσο να πάρει μαζί του και μια από τις αποσκευές του η οποία κατά τον έλεγχο βρέθηκε περίεργα υπέρβαρη κάτι που κίνησε τις υποψίες των Αρχών Ασφαλείας και τις οδήγησε τελικά στην κούκλα-βόμβα. «Η ενέργεια αποκαλύφθηκε εξ αιτίας μιας υπέρβαρης αποσκευής» λέει χαρακτηριστικά ο λιβανέζος υπουργός, προσθέτοντας πως η Barbie επρόκειτο να πυροδοτηθεί 20 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους με τους σχεδόν 400 επιβαίνοντες οι 120 εκ των οποίων μάλιστα ήταν υπηκοότητας Λιβάνου. Ο ίδιος πολιτικός αξιωματούχος δηλώνει πως το «μήνυμα» που ήθελε να στείλει το «Ισλαμικό Κράτος» με το συγκεκριμένο χτύπημα θα ήταν η τιμωρία τόσο της Αυστραλίας όσο και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη συμμετοχή τους στη συμμαχία κατά του ISIS στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. Για την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας δηλώνει πως έχει διαρκείς επαφές και στενή συνεργασία με τις Αρχές του Λιβάνου, ωστόσο η υπόθεση δείχνει να λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και να φέρνει τις Αρχές Ασφαλείας της Αυστραλίας σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς στην κατοχή των δυο αδελφών τού συλληφθέντα βρέθηκε συσκευή εκτόξευσης υδρόθειου και άλλων χημικών που οι δράστες είχαν σκοπό να τοποθετήσουν σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να προκαλέσουν τον βέβαιο θάνατο ενός αριθμού ατόμων που θα ήταν κυριολεκτικά ανεξέλεγκτος.

Συσκευές μαζικής εξόντωσης πληθυσμών

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε στο AFP ο ο Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της Αυστραλίας, Michael Phelan, επρόκειτο για ένα από τα πλέον "σοφιστικέ" σχέδιο που έγινε ποτέ από το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα στο έδαφος της χώρας». «Όταν τέσσερις Λιβανέζοι αδελφοί εντός της Αυστραλίας αποφασίζουν να ανατινάξουν ένα τζετ των Εμιράτων, αυτό σημαίνει πως όλος ο κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» προσέθεσε, τονίζοντας πως ειδικά για το θέμα η κυβέρνηση της χώρας θα μοιραστεί τις πληροφορίες που διαθέτει με όλους τους εταίρους ώστε οι διεθνείς προσπάθειες να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές». Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις έρευνες, χώρα προέλευσης των θανατηφόρων χημικών με τα οποία οι αδελφοί Khayyat σχεδίαζαν να σκορπίσουν τον θάνατο σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας ήταν η Τουρκία και στα χέρια τους έφτασαν μέσω ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία λειτουργούσε ως σύνδεσμός τους με το ISIS.

#ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ #ΛΙΒΑΝΟΣ #ΙΣΛΑΜΙΚΟΚΡΑΤΟΣ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ