δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μασσαλία: Αποζημίωση «για ρύπανση πισίνας» υποχρεώθηκε να καταβάλει μουσουλμάνα επειδή κολυμπούσε με


Το ποσόν των 500 περίπου ευρώ παρακράτησε από μια πενταμελή οικογένεια μουσουλμάνων ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος το οποίο είχαν νοικιάσει για διακοπές, σε περιοχή κοντά στη Μασσαλία, επειδή η γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών εντοπίστηκε να μπαίνει κατ' επανάληψη στην κοινόχρηστη πισίνα του οικοδομικού μπλοκ φορώντας το γνωστό «μπουρκίνι». Το νέο περιστατικό με αντικείμενο αιχμής και πάλι το «μπουργκίνι» έδωσε στη δημοσιότητα το παράρτημα της Κίνησης Ενάντια στην Ισλαμοφοβία CCIF (Le Collectif Contre l'Islamophobie en France) το οποίο και ανέλαβε τον χειρισμό της υπόθεσης αντιμετωπίζοντάς το ως ένα ακόμη κρούσμα ισλαμοφοβίας η οποία λαμβάνει διαστάσεις τόσο από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις των φανατικών ισλαμιστών στη Γαλλία όσο και από την αντίστοιχη σε πολλές πόλεις της Ευρώπης αλλά και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την CCIF, η "Fadila", όπως συμβατικά ονομάστηκε η γυναίκα, μαζί με τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά είχαν βρεθεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη Μασσαλία και νοίκιασαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα το οποίο βρισκόταν σε μπλοκ κατοικιών, λίγο έξω από την πόλη. Κατά την πρώτη ημέρα της διαμονής τους πάντα φορώντας μπουρκίνι η Fadila μπήκε στην κοινόχρηστη πισίνα και κολύμπησε μαζί με τα παιδιά της, χωρίς όπως αναφέρει να ενοχληθεί από κανέναν. Ωστόσο το ίδιο δεν συνέβη και τη δεύτερη μέρα, καθώς έγινε αντιληπτή από κάποιον υπάλληλο του χώρου ο οποίος όμως μόλις την είδε ζήτησε αμέσως από όλους τους υπόλοιπους λουόμενους να βγουν αμέσως για λόγους υγιεινής, θεωρώντας πως τα ρούχα της γυναίκας ρύπαναν το νερό. Η ιστορία όμως έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η Διαχείριση του συγκροτήματος κάλεσε τον σύζυγο της Φαντίλα και του ζήτησε αφ' ενός μεν να μην επιτρέψει στη γυναίκα του να ξαναμπεί στην πισίνα και αφ' ετέρου να καταβάλει ένα σημαντικό ποσόν ως αποζημίωση για το άδειασμα και τον καθαρισμό της αλλά και την απώλεια εσόδων που θα είχε η επιχείρηση καθώς θάπρεπε για τουλάχιστον δυο ημέρες να παραμείνει κλειστή.

Ο άνδρας αρνήθηκε να πληρώσει, ισχυριζόμενος πως η πισίνα δεν είχε απολύτως τίποτε και πως τα ρούχα με τα οποία κολυμπούσε η σύζυγός του δεν θα μπορούσαν να μολύνουν το νερό κάνοντάς το μάλιστα και επικίνδυνο για τους υπόλοιπους. Αυτό όμως δεν έδειξε να πείθει τον ιδιοκτήτη ο οποίος απλώς κράτησε την εγγύηση που η οικογένεια είχε καταβάλει για το διαμέρισμα, αναγκάζοντάς τους φυσικά και να αποχωρήσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως το μπουρκίνι αποτέλεσε και κατά το περσινό καλοκαίρι αντικείμενο έντονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων με κορύφωση την απόφαση που εξέδωσε ο Δήμος Καννών περί καθολικής απαγόρευσης στις παραλίες και επί ποινή σημαντικού χρηματικού προστίμου, κάτι που οδήγησε και άλλα θέρετρα της Γαλλίας να προχωρήσουν σε λήψη αντίστοιχων διοικητικών και αστυνομικών μέτρων.

#ΜΠΟΥΡΚΙΝΙ #ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ #ΜΑΣΣΑΛΙΑ #ΓΑΛΛΙΑ