δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σύλληψη 5 γερμανίδων μελών του ISIS - Ανάμεσά τους και 16χρονη μαθήτρια από τη Σαξονία


Πέντε γερμανίδες ανάμεσά τους και μια έφηβη βρίσκονταν ανάμεσα σε 20μελή ομάδα γυναικών-μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε στα χέρια των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ιράκ μετά από μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή της Μοσούλης. Σύμφωνα με το Βερολίνο που δείχνει να συγκλονίζεται από τη νέα αποκάλυψη, πρόκειται για την 16χρονη μαθήτρια Linda W. από το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Σαξονίας και της οποίας η ταυτότητα επιβεβαιώθηκε από τη μητέρα της από τις φωτογραφίες που οι Αρχές του Ιράκ δημοσιοποίησαν μέσω Διαδικτύου.

Η Linda W. είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη πριν από τουλάχιστον 12 μήνες και για την ανεύρεσή της υπήρχε διεθνές ένταλμα αναζήτησης καθώς, από την πρώτη στιγμή, η Γενική Εισαγγελία της Δρέσδης εξέφραζε φόβους για τη συγκεκριμένη τροπή των πραγμάτων, γνωρίζοντας από την οικογένειά της πως σχετικά πρόσφατα αποφάσισε να ασπαστεί τον ισλαμισμό και στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες, ήλθε σε επαφή με μέλη της παγκόσμιας τρομοκρατικής οργάνωσης μέσω Διαδικτύου. Η Die Welt αναφέρει πως η νεαρή κοπέλα, άγνωστο πώς ακριβώς, κατάφερε να έχει στα χέρια της πλαστά έγγραφα, με αυτά να ταξιδέψει μόνη της μέχρι την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να περάσει στην Τουρκία όπου και εντάχθηκε σε γυναικείο απόσπασμα τού ISIS αποκτώντας μάλιστα την ειδικότητα του ελεύθερου σκοπευτή. Η υπόθεση ωστόσο για τις Γερμανικές Αρχές δείχνει ακόμη πιο μεγάλη καθώς, μαζί με την έφηβη συνελήφθησαν «τουλάχιστον» 4 ακόμη γυναίκες γερμανικής υπηκοότητας, για τις οποίες όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποιο επιπλέον στοιχείο.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, εκτός από τις «τουλάχιστον 5» γερμανίδες, οι υπόλοιπες ήταν υπηκοότητας Ρωσίας, Τουρκίας, Καναδά, Συρίας, Λιβύης και Καυκάσου. Η ομάδα εντοπίστηκε και συνελήφθη μέσα σε υπόγεια σήραγγα που είχαν κατασκευάσει άνδρες συμμαχητές τους, και στην οποία βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και γιλέκων αυτοκτονίας. Όπως δήλωσε μόλις προ ολίγων ημερών σε έκθεσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Γερμανικού Συντάγματος Hans-Georg Maassen, συνολικά 930 είναι οι γερμανοί υπήκοοι που εγκατέλειψαν τη χώρα για να προσχωρήσουν στο ISIS και να πολεμήσουν είτε στο έδαφος της Συρίας είτε του Ιράκ, το 20% εκ των οποίων γυναίκες. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται πως η Γερμανία αποτελεί κορυφαίο στόχο του «Ισλαμικού Κράτους» ενώ παράλληλα τονίζεται πως «μια τρομοκρατική ενέργεια μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιονδήποτε μελλοντικό χρόνο».

#ΙΣΛΑΜΙΚΟΚΡΑΤΟΣ #ΙΡΑΚ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ