δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Χθες το βράδυ


Χθες το βράδυ η άρχουσα τάξη φόρεσε άσπρα γάντια και μάς χάιδεψε τα ξυρισμένα κεφαλάκια, ετοιμάζοντάς μας ταυτόχρονα το εισιτήριο για κάποια μακρινή χώρα όπου θα μας υιοθετήσει κάποια πλούσια οικογένεια.

Στη χώρα, πρέπει να μείνουν μόνο όσοι μπορούν. Δηλαδή οι πιο δυνατοί. Δηλαδή εκείνοι που κληρονόμησαν τη δύναμη από τους μαυραγορίτες και ταγματασφαλίτες παππούδες τους ή εκείνοι που τα τελευταία 10-15 χρόνια συντάχθηκαν μαζί τους και κατάφεραν να κάνουν κι αυτοί ένα καλό κομπόδεμα παλιανθρωπιάς.

Χθες το βράδυ, βλέποντας κάποιους καλλιτέχνες να ξύνουν τον πάτο του βαρελιού της προσωπικής τους αξιοπρέπειας, μέσα μας συνέβησαν κι άλλα πράγματα. Αλλά, εδώ που φτάσαμε, όλα αυτά είναι τελικά ήσσονος σημασίας έτσι κι αλλιώς ο μόνος καλλιτέχνης που πια θα μάς ταίριαζε θα ήταν ο Καζαντζίδης αλλά κι αυτός απόθανε αφήνοντάς μας στο έλεος του κάθε μπαγαμπόντη.

Όσο για τη σακούλα με τα τρόφιμα που σου έδωσαν χθες το βράδυ, δεν ήταν τίποτε άλλο από το κολατσιό για τον δρόμο. Για το μεγάλο ίσως και «μόνο της ζωής σου ταξίδιον».

Φίλα όσους θα αφήσεις πίσω και τέλειωνε. Και αυτή τη φορά μόλις φτάσεις μη στείλεις καρτ ποστάλ «από την ωραίαν Νέαν Υερσέην». Κάνε τους αναπάντητη. Σαν την ερώτηση πούμεινε μέσα σου, «γιατί όλα τούτα». Παύλος Κιρκασίδης

#ΣΚΑΙ #ΟΛΟΙΜΑΖΙΜΠΟΡΟΥΜΕ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ