δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Παρέμβαση» FEMEN κατά Γούντι Άλεν εν μέσω κονσέρτου στη Φιλαρμονική του Αμβούργου - Video


Κονσέρτο το οποίο έδινε μουσικό σύνολο του Γούντι Άλεν διακόπηκε βίαια όταν στην κατάμεστη αίθουσα εισέβαλαν ξαφνικά δυο μέλη της οργάνωσης FEMEN* που φορώντας τη... γνωστή τους (μη) ενδυμασία, επιχείρησαν να διαβάσουν παλαιά επιστολή της θετής κόρης του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη Dylan Farrow στην οποία κατηγορούσε τον πρώην πατριό της για σεξουαλικές επιθέσεις.

Το περιστατικό έγινε την Τρίτη στο κτίριο της Φιλαρμονικής του Αμβούργου (Elbphilharmonie) και ενώ η "New Orleans Jazz Band" που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Γούντι Άλεν είχε ήδη ξεκινήσει να παίζει. Γυμνόστηθες, κατά την πάγια πρακτική της ουκρανικής οργάνωσης FEMEN, οι δυο γυναίκες ανέβηκαν στη σκηνή και απευθυνόμενες προς το κοινό άρχισαν να φωνάζουν πως ο Άλεν «δεν είναι μόνο ο νευρωτικός και γοητευτικός σκηνοθέτης, μουσικός και ηθοποιός αλλά και ένας άνθρωπος που τού αρέσει να χουφτώνει τις κόρες του». Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα τις δυο ακτιβίστριες οι οποίες ωστόσο συνέχισαν, ξεκινώντας να διαβάζουν αποσπάσματα από την επίμαχη επιστολή της κόρης και επί 12 χρόνια συντρόφου του Άλλεν, Μία Φάρροου, που είχε δημοσιευτεί το 2014 στη New York Times και μέσα από αυτήν καταγγέλλονται σαφώς αλλεπάλληλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και όταν η ίδια η Ντύλαν ήταν μόλις 7 ετών. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι δυο γυναίκες απομακρύνθηκαν δια της βίας από τη σκηνή και η τζαζ μπάντα συνέχισε να παίζει ενώ έξω από το μεγαλοπρεπές κτίριο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης πέταξαν φέιγ βολάν ενώ ρωτούσαν τον κόσμο αν πιστεύει πράγματι στην αθωότητα τού διάσημου αμερικανού δημιουργού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και αναφερόμενος στο επεισόδιο ο ίδιος ο Γούντι Άλλεν χαρακτήρισε τις ακτιβίστριες της οργάνωσης FEMEN ως ηλίθιες προσθέτοντας ότι θα επανέλθει για μια ακόμη εμφάνιση με τη μπάντα του την Τετάρτη. Η ιστορία εν συντομία : Ήταν 56 ετών το 1991 ο Γούντι Άλλεν όταν μετά από 12 χρόνια συνύπαρξης με τη Μία Φάροου δημιούργησε σχέση με την τότε 19χρονη υιοθετημένη της κόρη Σουν γι Πρεβέν, κορεατικής καταγωγής, με την οποία έκτοτε βρίσκεται μαζί έχουν μάλιστα και οι ίδιοι υιοθετήσει δυο κόρες.

Η Φάροου τότε άρχισε να τον κατηγορεί πως επί σειρά ετών παρενοχλούσε σεξουαλικά τα δυο υιοθετημένα τους παιδιά, στράφηκε μάλιστα και δικαστικά εναντίον του για αντίστοιχες πράξεις στην άλλη υιοθετημένη τους κόρη, Ντύλαν. Ωστόσο στο δικαστήριο δεν αποδείχθηκε καμία κατηγορία και ο αμερικανός Εισαγγελέας τόνισε σαφώς πως καμία έρευνα δεν υπάρχει σε εξέλιξη σε βάρος του Άλλεν καθώς ουδέποτε προέκυψε το παραμικρό στοιχείο, με τις μαρτυρίες της Φάροου να δείχνουν αδύναμες, λόγω και της μαρτυρίας γυναίκας που εργαζόταν στο σπίτι τους, σύμφωνα με την οποία, οι καταγγελίες της Ντύλαν ήταν όλες με υπόδειξη και καθοδήγηση της μητέρας της, προκειμένου να εκδικηθεί τον επί σειρά ετών σύντροφό της, με τον οποίο μάλιστα μαζί είχαν κάνει και πολλές ταινίες.

*FEMEN: Νεοναζισμός με τον μανδύα του «δικαιωματισμού»

Υπενθυμίζεται πως η FEMEN είναι μια γαλλο-ουκρανική οργάνωση η οποία φέρεται να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ωστόσο αποδεδειγμένα πλέον συνδέεται άμεσα με τον νεοναζισμό, με κορυφαία μέλη της να έχουν λάβει ενεργά μέρος στον εμπρησμό του Κτιρίου των Συνδικάτων της Οδησσού αλλά και στις εν ψυχρώ δολοφονίες ρωσόφωνων αντιφρονούντων της χώρας. Ταυτόχρονα έχουν κατηγορηθεί για άμεση συνεργασία με τη ναζιστική οργάνωση «Δεξιός Τομέας», ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που καν δεν κρύβουν αυτή τους την «ταυτότητα», συμμετέχοντας ανοικτά σε φασιστικές διαδηλώσεις.

#WOODYALLEN #FEMEN #ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ #ΝΑΖΙ