ΤΩΡΑ: «Travel Alert» του State Department για ολόκληρη την Ευρώπη και εν όψει καλοκαιριού

 

Ταξιδιωτική οδηγία με την οποία οι αμερικανοί πολίτες αποτρέπονται από τα να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης και μάλιστα για ολόκληρη τη θερινή περίοδο,  εξέδωσε προ ολίγου το Υπουργείο Εξωτερικό των ΗΠΑ κάνοντας λόγο για διαρκές ρίσκο τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Η ανακοίνωση αναφέρεται στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» και της Αλ Κάιντα αλλά και άλλων οργανώσεων ή ομάδων λειτουργούν ως βραχίονές τους στις χώρες της Ευρώπης έχοντας ήδη διαπράξει ενέργειες σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταυτόχρονα το State Department τονίζει πως, το ρίσκο για τρομοκρατική επίθεση είναι εξ ίσου υπαρκτό ακόμη και στις χώρες εκείνες που λαμβάνουν εξαιρετικά υψηλά μέτρα κατά της τρομοκρατίας. 
 

«Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει πάντα να είναι σε εγρήγορση μπροστά στην πιθανότητα επιθέσεων με ή χωρίς κάποια προειδοποίηση από άτομα που εμφανίζονται ως συμπαθούντες ή εξτρεμιστές που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί», αναφέρεται συγκεκριμένα μεταξύ άλλων. 

Το συγκεκριμένο «Travel Alert» δείχνει να αποτελεί ένα καίριο πλήγμα ιδιαίτερα για τις οικονομίες χωρών που βασίζονται περισσότερο στον τουρισμό, καθώς έχει ισχύ 4 μηνών καλύπτοντας έτσι ολόκληρη τη θερινή περίοδο. 

 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.