δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Για χτύπημα από βορειοκορεατικό πύραυλο προετοιμάζει τους πολίτες της η Ιαπωνία - Σε εξέλιξη διαρκεί


«Χρειάζονται ελάχιστα λεπτά για να φτάσει ένας πύραυλος της Βόρειας Κορέας στην Ιαπωνία και να την πλήξει και ο χρόνος μέσα στον οποίο μπορείτε να προειδοποιηθείτε είναι πολύ μικρότερος» αναφέρει μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας που ειδικά τις τελευταίες ημέρες προετοιμάζει με κάθε τρόπο ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό αλλά και τον πληθυσμό για ενδεχόμενο χτύπημα από την Πνομγιάνγκ, εν μέσω της διαρκώς κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δυο χωρών που πλέον έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο επικινδυνότητας για την ειρήνη στην περιοχή.

Μόλις την προηγούμενη Κυριακή η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε πως θα βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Carl Vinson που με τη συνοδεία δυο ακόμη σκαφών κατέπλεε προς την κορεατική χερσόνησο, προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και να αποτρέψει νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

«Για να διανύσει ένας πύραυλος της Β. Κορέας τα 1.600 χλμ που μάς χωρίζουν απαιτούνται μόνο 10 λεπτά της ώρας και εμείς θα μπορέσουμε να τον εντοπίσουμε αρκετά λεπτά αργότερα καθώς δεν είναι ανιχνεύσιμος αμέσως μετά την εκτόξευσή του» αναφέρει συγκεκριμένα η Υπηρεσία, ενώ, από το Τόκιο ο Δήμαρχος της Οσάκα, Χιροφούμι Γιοσιμούρα έθεσε όλες τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Υπηρεσίες σε συναγερμό, καλώντας τους κρατικούς λειτουργούς «να καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να ενημερώσουν και να καθοδηγήσουν τον πληθυσμό». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρίτη σύλληψη αμερικανού στη Β. Κορέα - Λάδι στην αναμμένη φωτιά της Χερσονήσου

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κτυπήματος πυραύλου, η κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να καταφύγουν χωρίς πανικό σε ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα και να πέσουν στο πάτωμα ή να μπουν κάτω από κάποιο τραπέζι. Ξεχωριστή οδηγία που εκδόθηκε ειδικά για τα σχολικά συγκροτήματα καλεί τους μαθητές να μην εγκαταλείψουν την αίθουσα στην οποία βρίσκονται και να προστατευτούν κάτω από τα θρανία τους. Τον προηγούμενο μήνα η Ιαπωνία πραγματοποίησε στην πόλη Ακίτα την πρώτη άσκηση εκκένωσης πληθυσμού ενώ αντίστοιχες προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των πολιτών που επισκέφθηκαν τον συγκεκριμένο κρατικό ιστότοπο ώστε να λάβουν οδηγίες, αυξήθηκε κατά 6 φορές μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, φτάνοντας τα 2,6 εκατομμύρια, από τις 450.000 του προηγούμενου Μαρτίου. Η Ιαπωνία διαθέτει ειδική υπηρεσία ειδοποίησης των πολιτών σε περίπτωση ακραίου κινδύνου από φυσικές καταστροφές ή επιθέσεις. Πρόκειται για το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα J-Alert που, μέσω δορυφόρου, αποστέλλει αστραπιαία σχετικά sms με οδηγίες σε όλα τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα αντίστοιχο μήνυμα ακούγεται μέσω τοποθετημένων στις πόλεις μεγαφώνων καθώς και επίσης αυτοματοποιημένα παρεμβάλλεται στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες μεταδίδοντας έκτακτες σχετικές εκπομπές.

Ταυτόχρονα οι νομαρχίες της Ιαπωνίας προωθούν νομικές αλλαγές που θεσμοθετούν εθνικό σύστημα ασκήσεων Πολ. Προστασίας και καθιστά τις εκκενώσεις κτιρίων αλλά και περιοχών υποχρεωτικές.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η Ιαπωνία που ανησυχεί αλλά και ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια πιθανή ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της κορεατικής χερσονήσου αλλά και η Κίνα και η Ρωσία οι οποίες έχουν ήδη προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για «σοβαρές συνέπειες» που θα υπάρξουν σε περίπτωση οποιασδήποτε «πρόκλησης».

#ΙΑΠΩΝΙΑ #ΒΟΡΕΙΑΚΟΡΕΑ #ΗΠΑ #ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ #ΝΟΤΙΑΚΟΡΕΑ