δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πράσινο μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στα γραφεία της Καθημερινής: «Όλοι μαζί μπορούμε» (Video)

Το δικό τους μήνυμα αποφάσισαν να στείλουν στο συγκρότημα Αλαφούζου νέοι πολίτες της χώρας, οι οποίοι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημοσιογραφική Άνοιξη 2017», το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκαν τα γραφεία της Καθημερινής στη Θεσσαλονίκη και τα έβαψαν πράσινα, ώστε να είναι ασορτί με τα άλογα που επί σειρά ετών κοπρίζουν στον σταύλο της «αδέσμευτης» και «ανιδιοτελούς» ενημέρωσης, δηλαδή στη μούρη μας. Του Παύλου Κιρκασίδη Σύμφωνα με την είδηση την οποία μεταδίδει το thestival.gr γύρω στις 11 περίπου 10 άτομα ανέβηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου της Τσιμισκή όπου έχει το υποκατάστημά της το γνωστό μιντιακό «μπραντ» και πέταξαν παντού πράσινες μπογιές αλλά και φέιγ βολάν, το περιεχόμενο των οποίων ωστόσο για κάποιους λόγους δεν έγινε γνωστό. Στην είδηση αναφέρεται επίσης πως τα άτομα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, κάτι το οποίο φυσικά είναι καταδικαστέο καθώς είναι γνωστό πως καλυμμένες μπορούν να είναι μόνο οι εξωχώριες εταιρίες των μιντιαρχών καθώς και οι τροφοδότες λογαριασμοί που διοχετεύουν χρήματα σε αυτές, τα οποία βέβαια είναι γνωστό πως αποκτήθηκαν μέσα σε ένα κατάφωτο περιβάλλον πλήρους οικονομικής αλλά και πολιτικής διαφάνειας. Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε εκδότης χρειάστηκε να φορέσει κουκούλα, σε αντίθεση με τους τους παππούδες των περισσοτέρων εξ αυτών κατά την Κατοχή. Επίσης αναφέρεται πως «οι άγνωστοι αποχώρησαν πριν φτάσει η Αστυνομία», προφανώς απογοητεύοντας τον συντάκτη του κειμένου που μάλλον θα περίμενε μετά την πράξη τους να ξαπλώσουν σε καμιά φλοκάτη και να ρίξουν και κανένα ύπνο περιμένοντας πότε θα τελειώσουν από το Έβερεστ της Καλαμαριάς οι ένστολοι τα σάντουιτς (με «αλοιφή») για να έρθουν να τους συλλάβουν. Συνεπώς, δεν «αποχώρησαν οι άγνωστοι πριν φτάσει η Αστυνομία», αλλά η Αστυνομία έφτασε μετά την αποχώρηση των αγνώστων, και αυτό φυσικά έχει τεράστια διαφορά, για όποιον τουλάχιστον έχει καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς τον κύκλο σπουδών τής Γ΄ Δημοτικού.

Φυσικά, για μια ακόμη φορά τα κόμματα δεν θα μπορούσαν να αφήσουν να πάει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία και να απευθυνθούν στο πλέον ηλίθιο κομμάτι των ψηφοφόρων τους γαργαλώντας το μαλακό υπογάστριο του καλού νοικοκυρέου με το μέχρι πλήξης γνωστό... «καταδικάζουμετηβίααπόπουκιανπροέρχεται*». (*Εξαιρείται η βία των ΜΑΤ, της υποχρεωτικής φτωχοποίησης, της ανεργίας, των θανατηφόρων φόρων, η βία του να μην έχεις να φας, η βία του να μη μπορείς να πας σε έναν γιατρό καθώς και η βία να μην μπορείς να πάρεις στα παιδιά σου ούτε τα απολύτως απαραίτητα, η βία να ζεις επί επτά συνεχόμενα χρόνια χωρίς να ξέρεις τι θα σου συμβεί το επόμενο δευτερόλεπτο. Και φυσικά εξαιρείται και η μιντιακή βία που ασκείται καθημερινά στον πολίτη μέσω της κοινής αποχαύνωσης και κυρίως της γκαιμπελικού επιπέδου παραπληροφόρησης).

Ανάμεσα στα κόμματα που πρώτα έσπευσαν να «καταδικάσουν» φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να πάει χαμένη ούτε μια ψήφος χρυσαυγίτη, της Νέας Δημοκρατίας και του Κούλη που αφού καθαρίσει τα Εξάρχεια και βάλει και τη Βενεζουέλα σε μια τάξη μετά θα αναλάβει και την Τσιμισκή, και φυσικά και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος κάνει λόγο για «περιθωριακούς, χουλιγκάνους και μπαχαλάκηδες» που δεν ακολούθησαν τη δική του προσωπική και πονεμένη Οδύσσεια, που ξεκίνησε από λουστράκος αγνώστων για να φτάσει τελικά να γίνει αρχιλούστρος του Μπόμπολα και πρώτος καντηλανάφτης του τάφου της Θάτσερ. Με τη σειρά τους και εμείς εδώ στις Ριπές καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή ενέργεια βεβήλωσης του πιο ιερού ναού της αδέσμευτης και ανιδιοτελούς ενημέρωσης και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα, μήνυμα συμπαράστασης προς την ιδιοκτησία που αυτή τη στιγμή περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές: Σύντροφε Αλαφούζο μην το βάζεις κάτω. «Όλοι μαζί μπορούμε».

#ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ #ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ