δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

"Ce Soir Est La Révolution" - Xάος στο Παρίσι - Οργή λαού και πρωτοφανής αστυνομική βία


To απόλυτο χάος επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας με χιλιάδες πολίτες κυρίως νέας ηλικίας να έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο τόσο της γαλλικής πρωτεύουσας αλλά και άλλων 12 σε όλη τη χώρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα πρόσωπα των Μακρόν και Λεπέν που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δείχνουν να περνούν στον δεύτερο γύρο.

Ισχυρότατες δυνάμεις της Αστυνομίας προβαίνουν σε καταιγισμό ρίψης χημικών και δακρυγόνων ενώ οι συγκρούσεις, όπως φαίνονται και από τις εικόνες είναι κάτι περισσότερο από βίαες ενώ οι διαδηλωτές στήνουν κανονικά οδοφράγματα και πετούν ακόμη και βομβίδες κρότου προς τις δυνάμεις καταστολής. «Ήρθαμε να διαδηλώσουμε ενάντια σε αυτό το μασκαριλίκι που λέγεται εκλογές στη Γαλλία, είμαστε κατά και των 11 υποψηφίων» δήλωσε εκπρόσωπος των διαδηλωτών ενώ ένα από τα κεντρικά συνθήματα είναι «Απόψε είναι η νύχτα της Επανάστασης». Σημειώνεται πως δημοσιογράφοι ξένων πρακτορείων έχουν δεχθεί επίθεση της αστυνομίας με χημικά ενώ το συνεργείο του RT είχε αποκλειστεί από την ειδησεογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων του RT.

Εν τω μεταξύ πλήρης σύγχυση επικρατεί όσον αφορά τα αποτελέσματα των δυο exit polls και όπως αυτά δείχνουν να αντικρούονται μεταξύ του. Σύμφωνα με το πρώτο (IPSOS) ο Μακρόν περνάει στον δεύτερο γύρο ενώ δεν είναι σαφές το όνομα του υποψηφίου της δεύτερης θέσης ενώ όπως αναφέρει το exit Poll της Harris Φιγιόν και Λεπέν δείχνουν να ισοβαθμούν ενώ ακολουθούν Φιγιόν και Μελανσόν.

#ΓΑΛΛΙΑ #ΓΑΛΛΙΚΕΣΕΚΛΟΓΕΣ #ΠΑΡΙΣΙ