Πάτρα: Ανάστατοι οι κρατούμενοι των Φυλακών Αγίου Στεφάνου λόγω κρουσμάτων φυματίωσης

18.04.2017

Κυριολεκτικά ανάστατοι είναι οι κρατούμενοι των Φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα φυματίωσης που παρουσιάστηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες και που δημιουργούν μεγάλους φόβους για περαιτέρω διασπορά της νόσου. 

Συγκεκριμένα, μέσα σε δυο μόλις εβδομάδες εντοπίστηκαν τρεις περιπτώσεις κρατουμένων με διαγνωσμένη φυματίωση, δυο εκ των οποίων διακομίστηκαν με αιμοπτύσεις σε νοσοκομεία της Αθήνας και ένας στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν αδιαφορία της Διοίκησης όσον αφορά τη λήψη μέτρων για νέα πιθανά κρούσματα και ενεργειών που θα απέβλεπαν στην πρόληψή τους. 

Από τη μεριά τους, πηγές των Φυλακών, επιβεβαιώνουν μεν τα κρούσματα, ισχυρίζονται ωστόσο πως αυτά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων υγείας, ισχυριζόμενοι ταυτόχρονα πως όλοι οι κρατούμενοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα. 

Για το ζήτημα έχει ήδη ενημερωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν εξέδωσε κάποια σχετική ανακοίνωση. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.