Νεκρό 8χρονο κοριτσάκι από γρίπη Η1Ν1 - Το Καραμανδάνειο νοσοκομείο καταγγέλλουν οι γονείς

18.04.2017

Έχασε τη μάχη με τον θάνατο τα ξημερώματα της Τρίτης ένα κοριτσάκι μόλις 8 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έχοντας προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Το άτυχο κορίτσι, η Μαρία από το Μιντιλόγλι Πατρών αρχικά εισήχθη και νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με υψηλό πυρετό, ωστόσο όπως προέκυψε, οι ιατροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το στέλεχος του συγκεκριμένου ιού, μη έχοντας έτσι εικόνα για την κρισιμότητα της κατάστασης που θα απαιτούσε μια διακομιδή του σε νοσοκομείο που διέθετε ΜΕΘ. 

Η μικρή Μαρία τελικά έπεσε σε κώμα τη Μεγάλη Τρίτη, που κατά τραγική σύμπτωση ήταν και η ημέρα των γενεθλίων της, για να σβήσει τελικά οκτώ ημέρες αργότερα. 

Οι γονείς τώρα καταγγέλλουν ανοικτά τους ιατρούς του Καραμανδάνειου κάνοντας λόγο για εσφαλμένη αντιμετώπιση και απώλεια ζωτικού χρόνου, ενώ περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών ώστε να κινηθούν δικαστικά κατά του συγκεκριμένου Νοσοκομείου και των θεραπόντων. 

Αντιθέτως, την παραμικρή ευθύνη δεν επιρρίπτουν στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, τονίζοντας πως έκαναν τα πάντα για να κρατηθεί η μικρή κόρη τους στη ζωή, αναγνωρίζοντας πως πλέον, λόγω των λαθών του Καραμανδάνειου, η κατάσταση της ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.