δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αυστραλία: Φρικτός θάνατος 17χρονης σέρφερ μετά από επίθεση λευκού καρχαρία (video)


Στα βαρύτατα τραύματά της υπέκυψε το πρωί της Δευτέρας μια 17χρονη κοπέλα που, λίγη ώρα πριν, είχε δεχθεί επίθεση λευκού καρχαρία και ενώ έκανε σερφ μαζί με τον πατέρα της σε θαλάσσια περιοχή της μικρής πόλης Εσπεράνς, στη Δυτική Αυστραλία. Το τραγικό περιστατικό συνέβη συγκεκριμένα στην ακτή του Μπάντι Κρικ που λόγω των ρευμάτων, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες σέρφερ όταν ένας λευκός καρχαρίας ακρωτηρίασε το πόδι του άτυχου κοριτσιού και μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της που δεν μπορούσαν να της προσφέρουν καμία βοήθεια.

Η 17χρονη διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο ωστόσο λίγο αργότερα εξέπνευσε λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί γνωστό πέρασμα μεγάλων λευκών καρχαριών, ωστόσο το συγκεκριμένο συμβάν είναι το πρώτο θανατηφόρο που καταγράφεται μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Το 2014 ένας άλλος σέρφερ, ο 23χρονος Sean Pollard είχε χάσει και τα δυο του χέρια όταν δέχθηκε ανάλογη επίθεση από δυο μεγάλους λευκούς καρχαρίες ενώ, από το 2000 μέχρι σήμερα, ανοικτά των ακτών της Ουάσιγκτον συνολικά 15 κολυμβητές έχασαν τη ζωή τους από το συγκεκριμένο είδος καρχαριών. Παρότι η παρουσία του καρχαρία στις ακτές της Αυστραλίας είναι ένα μάλλον σύνηθες φαινόμενο ο μέσος όρος των θανάτων από επιθέσεις του μεγαλύτερου αρπακτικού στον κόσμο είναι, κατά μέσο όρο, κάτω από τους 2 ετησίως.

#ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ #ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ #ΕΠΙΘΕΣΕΙΣΚΑΡΧΑΡΙΑ #ΣΕΡΦ