δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Καθηγητής του ΜΙΤ καταγγέλλει ως «εξώφθαλμα ψευδή» την έκθεση των ΗΠΑ για τα χημικά στη Συρία


Κείμενο 14 σελίδων μέσα από το οποίο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου που, πίσω από την επίθεση με χημικά στην πόλη Ιντλίμπ εμφανίζουν τον πρόεδρο Άσαντ, δημοσιοποίησε ο Theodore Postol, ο καθηγητής Τεχνολογίας και Διεθνούς Ασφάλειας του ΜΙΤ που το 2013 είχε επίσης ασκήσει έντονη κριτική στην τότε αμερικανική κυβέρνηση που είχε κατηγορήσει και πάλι τον Σύρο πρόεδρο για τη χρήση χημικών στην πόλη Γκούτα. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Λευκού Οίκου για το θέμα, ο Postol κάνει λόγο για πλήρη απουσία οποιασδήποτε στοιχειώδους τεκμηρίωσης και για σενάρια που βασίζονται επάνω σε μηδενικής αξιοπιστίας δημοσιεύσεις στα social media.

«Την Τρίτη ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια μη διαβαθμισμένη ανακοίνωση του Πενταγώνου, στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ για το ότι οργάνωσε και διέταξε την επίθεση κατά την οποία συριακά αεροσκάφη έριξαν χημικά κατά αμάχων σε πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Η έκθεση αυτή δεν περιέχει κανένα απολύτως τεκμήριο για το ότι η χημική αυτή επίθεση ήταν αποτέλεσμα των πυρομαχικών που έπεσαν από το αεροσκάφος» είπε συγκεκριμένα. «Μια χημική επίθεση με νευροχημικούς παράγοντες πράγματι έλαβε χώρα αλλά τα υπάρχοντα στοιχεία δεν υποστηρίζουν τα συμπεράσματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ», τόνισε. Στο συμπέρασμα αυτό μάλιστα ο Postol διευκρινίζει πως δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος για να καταλήξει:

«Είχα πολύ λίγο χρόνο για να μελετήσω την υποτιθέμενη έκθεση των μυστικών Υπηρεσιών του Λευκού Οίκου αλλά και με μία πολύ γρήγορη ανάγνωση που δεν χρειάστηκε και πολλή ανάλυση, διαπιστώνεις πως η έκθεση αυτή δεν μπορεί να είναι σωστή», έγραψε μεταξύ άλλων στο κείμενό του. Ταυτόχρονα ο διακεκριμένος καθηγητής αμφισβήτησε τις «πηγές» στις οποίες βασίζονται τα «πορίσματα» του Πενταγώνου, επισημαίνοντας πως αυτές δεν ήταν άλλες παρά δημόσιες αναρτήσεις σε social media «από την πλευρά των τζιχαντιστών» καθώς και υλικό βίντεο που προήλθε από άνδρες ειρηνευτικών δυνάμεων οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν στενούς δεσμούς με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και με δυτικές κυβερνήσεις και με κυβερνήσεις Αράβων του Κόλπου. Στη συνέχεια ο Postol επικεντρώθηκε στα ίδια τα χημικά αλλά και τα δοχεία που βρέθηκαν στα συντρίμμια του κρατήρα που δημιουργήθηκε, επισημαίνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο αυτά παραμορφώθηκαν δεν παραπέμπουν σε πτώση από ύψος αλλά σε έκρηξη από μέσα.

«Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε μια κατάσταση κατά την οποία ο Λευκός Οίκος έχει εκδώσει προφανώς ειδήσεις ψευδείς και παραπλανητικές και μια ερασιτεχνική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών», κατέληξε υπενθυμίζοντας το 2013 όταν η κυβέρνηση Ομπάμα είχε χρεώσει στον Άσαντ ρίψη χημικών κατά των ανταρτών στη Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό.

«Αυτό που ακούει η χώρα πλέον ως ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο, δεν μπορεί να είναι αλήθεια», επανέλαβε, προσθέτοντας μάλιστα πως αυτές οι πρακτικές «δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη διαχείριση της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

#ΣΥΡΙΑΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ #ΗΠΑ #POSTOL #MIT #ΗΠΑΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ