δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ιταλία-Σύνοδος G7: Πεδίο μάχης η Λούκα - Ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά Άσαντ και Μόσχας


Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων αντικαπιταλιστών και αστυνομικών ξέσπασαν το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας στην πόλη Λούκα της Τσοκάνης στη βoρειοδυτική Ιταλία, όπου από το πρωί της ίδιας μέρας βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος των G7 με κύριο θέμα την επιβολή κυρώσεων κατά Ρωσίας και κυβέρνησης Άσαντ, τους οποίους η Δύση κατηγορεί για τη χημική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας. Με αντιπολεμικά συνθήματα και πανό που έγραφαν «έξω οι δολοφόνοι της G7», γύρω στις 15:00 οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις ασύλληπτου μεγέθους στρατιωτικές δαπάνες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εκατομμύρια για τους πολέμους την ίδια ακριβώς στιγμή που κόβετε τις δαπάνες για τη στέγαση των ανθρώπων».

Εικόνες από το σημείο δείχνουν μάχες κυριολεκτικά σώμα με σώμα μεταξύ των Αστυνομικών και των διαδηλωτών που απάντησαν με ρίψη μολότοφ, κροτίδων και άλλων αντικειμένων, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Σημειώνεται πως η ασφάλεια στην πόλη της Τοσκάνης είναι εξαιρετικά υψηλή, και λόγω μιας βαλίτσας με εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος βρέθηκε τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας και εξουδετερώθηκε με τεχνητή έκρηξη λίγες ώρες αργότερα. Xωρίς στοιχεία προετοιμάζονται για νέες κυρώσεις κατά Άσαντ και Μόσχας Την ίδια στιγμή, μέσα στη σύνοδο των G7 το θέμα που σχεδόν μονοπωλεί τη συζήτηση είναι η εύρεση τρόπων για άσκηση ακόμη μεγαλύτερης πίεσης στη Μόσχα όσον αφορά την πολιτική της στο συριακό. Υπό τη βαριά σκιά της εκ μέρους της κυβέρνησης Άσαντ υποτιθέμενης επίθεσης με χημικά στην πόλη Ιντλίμπ την προηγούμενη εβδομάδα και τους δεκάδες πυραύλους που εξαπέλυσαν κατά συριακής βάσης στην Χολμς και τον καταιγισμό αμερικανικών πυραύλων κατά συριακής βάσης στην πόλη Χολμς που ακολούθησε ως «απάντηση» των ΗΠΑ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είπε πως πλέον «το παιχνίδι έχει αλλάξει» και πως «υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για περισσότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία». «Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος στρατιωτικών παραγόντων της Συρίας αλλά και σε βάρος ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων που φέρονται να συντονίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Συριακού Στρατού» είπε συγκεκριμένα μιλώντας σε δημοσιογράφους, χωρίς ωστόσο και μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ούτε οι ΗΠΑ ούτε και κάποια άλλη χώρα της Δύσης έχει καταφέρει να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο να τεκμηριώνει την εμπλοκή των φιλοκυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και της Ρωσίας στην συγκεκριμένη χημική επίθεση, κάτι άλλωστε που έχει αρνηθεί κατηγορηματικά και η ίδια η Δαμασκός, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση τα αεροσκάφη της έπληξαν αποθήκες όπλων του «Ισλαμικού Κράτους» αλλά και τον μαχητών της Αλ Νούσρα.

#ΣΥΡΙΑΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ #ΗΠΑ #G7 #ΤΟΣΚΑΝΗ #ΡΩΣΙΑ