ΤΩΡΑ: Η Ρωσία διακόπτει από τα μεσάνυχτα τον δίαυλο επικοινωνίας με τον στρατό των ΗΠΑ

07.04.2017

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, πως κλείνει τον δίαυλο επικοινωνίας με τον στρατό των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στον απόηχο της επίθεσης στη Συρία με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ και ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας υπογράμμισε, πως το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε ότι η λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας με αυτές των ΗΠΑ, ο οποίος έχει στόχο να αποφεύγονται αθέλητες συγκρούσεις των αεροσκαφών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα κλείσει στις 00:00 (ώρα Ελλάδας).

Στο πρωτόκολλο το οποίο υπογράφηκε από τη Ρωσία όταν ξεκίνησε την αεροπορική της εκστρατεία στη Συρία το Σεπτέμβριο του 2015, Ρωσία και ΗΠΑ προχωρούσαν σε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις πτήσεις τους προς αποφυγή εμπλοκής των μαχητικών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας. 

Ο δίαυλος επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα προκειμένου οι ΗΠΑ να ενημερώσουν τη Ρωσία σχετικά με τον βομβαρδισμό στη Συρία τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.