Γαλλία: Σύλληψη δυο μικρών κοριτσιών που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

03.04.2017

 

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Γαλλίας φέρονται να σχεδίαζαν δυο κορίτσια μόλις 14 και 17 ετών αντίστοιχα και τα οποία συνελήφθησαν μετά από εφόδους της Αντιτρομοκρατικής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα σπίτια τους, στις νότιες πόλεις της Νίκαιας και της Λεβένς. 
 
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), στα σπίτια των δυο εφήβων δεν βρέθηκαν όπλα, εντοπίστηκαν και ανακαλύφθηκαν όμως πολλά άλλα στοιχεία τα οποία εκτιμάται πως μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορητήριο σε βάρος τους. 

«Σε αυτό το στάδιο δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά είχαν φτάσει οι προετοιμασίες τους» (σσ. για τις τρομοκρατικές επιθέσεις), δήλωσε μια πηγή στο AFP, ενώ ταυτόχρονα ο Εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής που ηγείται των ερευνών, θα κληθεί σε λίγο, βάσει αυτών των στοιχείων, να αποφασίσει αν και με ποιες ακριβώς κατηγορίες θα παραπέμψει τις δυο νεαρές κοπέλες. 

Σημειώνεται πως αρκετά ακόμη άτομα εφηβικής ηλικίας συνελήφθησαν πρόσφατα από την Αντιτρομοκρατική της Γαλλίας σε διάφορες πόλεις της χώρας, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση τριών άλλων κοριτσιών που συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο καθώς, όπως προέκυψε από παρακολουθήσεις, είχαν επικοινωνία με τον τζιχαντιστή Ρασίντ Κασίμ μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.  

Στη Γαλλία εκτιμάται πως περίπου 10.000 άτομα έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εκ των οποίων μερικές εκατοντάδες θεωρούνται «ακραία επικίνδυνα που θα μπορούσαν να πλήξουν ανά πάσα στιγμή», ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την παρακολούθησή τους και την περαιτέρω τεκμηρίωση κατηγοριών σε βάρος τους, χωρίς την οποία η σύλληψή τους δεν είναι δυνατή. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.