δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Norton Finance: Χωρίς τροφή και θέρμανση στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον το 30% των βρετανών που γεννήθ


Εξαιρετικά δυσοίωνα εμφανίζονται τα στοιχεία που αφορούν τους νέους της βρετανίας όσον αφορά τις οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες θα κληθούν να ζήσουν, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε και δημοσιοποίησε ο μεγάλος οίκος Real Estate "Norton Finance" και, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν περιγράφει παρά έναν εφιάλτη, που σήμερα βρίσκεται απλώς στην αρχή του.

Η μελέτη αυτή συγκεκριμένα αφορά άτομα τα οποία έχουν γεννηθεί από το 1983 και μετά, δηλαδή ηλικίας 18-34 ετών που, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 30%, προκειμένου να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους πρώτες ανάγκες θα αναγκαστούν είτε να καταφύγουν σε δάνεια ή να εξασφαλίσουν κάποια οικονομική στήριξη από την οικογένειά τους ή ακόμη και να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία και αντικείμενα που τυχόν κληρονόμησαν.

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως, οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να έχουν δικό τους σπίτι καθώς, έχοντας χρέη, δεν θα καταφέρουν ποτέ να τα εξωφλήσουν και να βγουν από κάποια μαύρη λίστα που θα τους επέτρεπε να δανειοδοτηθούν για να το αγοράσουν.

«Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια «φωτογραφία» της βρετανικής οικονομίας και οδηγούν στο συμπέρασμα πως πάνω από το 1/3 της γενιάς του 2000 πρόκειται να αντιμετωπίσει σε κάποια στιγμή και αναπόφευκτα πρόβλημα τροφής και θέρμανσης» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NF, Πολ Στρίνγκερ, κάνοντας λόγο για μια «πολύ δύσκολη εποχή» για τους νέους ανθρώπους στη Βρετανία.

Εντυπωσιακό στοιχείο της ίδιας έρευνας και το ότι, για ένα τεράστιο ποσοστό της ίδιας ηλικιακής ομάδας το... «μέλλον» αυτό έχει ήδη έλθει, καθώς, ένα τουλάχιστον 40% από αυτούς παραδέχθηκαν πως «ήδη εδώ και πολύ καιρό τα έσοδά τους είναι πολύ λιγότερα από όσα αναγκάζονται κάθε μήνα να ξοδέψουν». Ταυτόχρονα αναφέρεται πως, παρά την οριακή αύξηση του 0,3% που είδαν μέσα στον πρώτο μήνα τού 2017 οι μισθοί των βρετανών, κατά τον προηγούμενο χρόνο είδαν πτώση που ξεπέρασε το 4%, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή στη Βρετανία υπερβαίνουν τις 244 χιλιάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων των βρετανών διατίθεται για τα ενοίκια τους, με την τιμή μιας γκαρσονιέρας στην περιφέρεια να κοστίζει περί τα 1.000 ευρώ, και σχεδόν 1.700-2000 ένα ίδιας κατηγορίας που ωστόσο βρίσκεται στο Λονδίνο.

#ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΒΡΕΤΑΝΙΑΦΤΩΧΕΙΑ #ΦΤΩΧΕΙΑ #ΕΥΡΩΠΗΦΤΩΧΕΙΑ