δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Φάτε σανό, κερνάει (και) o Bαξεβάνης...


Το «Documento», με άρθρο της Νατάσας Ρουγγέρη, «αναρωτιέται» (και καταγγέλλει;) την ελλιπή ή ακόμη και παντελή απουσία δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη για την υπόθεση της παιδεραστίας, από το σύνολο των ΜΜΕ, υπενθυμίζοντάς μας φυσικά για μια ακόμη φορά (...) πως «την υπόθεση είχε φέρει στο φως το HotDoc και με σχετική μήνυση που είχε καταθέσει ο Βαξεβάνης». Του Παύλου Κιρκασίδη

Προφανώς η αρθρογράφος θεωρεί πως, εν μέσω νέας «αξιολόγησης» και επιβολής (ΣΣ. από την κυβέρνηση που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος-επιχειρηματίας στηρίζει) ενός ακόμη πακέτου κτηνωδών μέτρων που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε μια νέα απόγνωση, οι βαριά εγκληματικές και κατάπτυστες αλλά όχι πολιτικές πράξεις ενός ούτως ή άλλως άθλιου τύπου ο οποίος μάλιστα... δεν ανήκει στην παρούσα κυβέρνηση, θα όφειλε να βρίσκεται σε κάποια από τις πρώτες θέσεις στην ατζέντα της επικαιρότητας, αν όχι και στην κορυφή της.

Ωστόσο, τέτοιες πρακτικές αποπροσανατολισμού μέσω ενεργούμενων ΜΜΕ, μόνο άγνωστες δεν είναι στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, από την εποχή κι όλας της Χούντας με τις υποθέσεις Λυμπέρη, Κοεμτζή, Καματερού και πλείστες ακόμη αργότερα με διάφορους «δράκους» και «τίγρεις του Παγκρατίου», που, πίσω από κατακίτρινα πρωτοσέλιδα που έσταζαν αίμα και σπέρμα, κατάφερναν να αποσπούν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα πολιτικά εγκλήματα που την ίδια εποχή διαπράττονταν σε βάρος του λαού, και βέβαια και να καναλιζάρουν την «οργή» της προς διαύλους άλλους, πολύ πιο... ασφαλείς για το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Είναι ακριβώς αυτό που σήμερα αποκαλούμε «σανό». Μόνο που πλέον η κοινωνία σήμερα δεν μασάει. Και όχι γιατί ξαφνικά έγινε πιο «έξυπνη». Αλλά επειδή η οδύνη της από αυτά που καθημερινά υφίσταται είναι τόσο έντονη που δεν μπορεί ούτε λεπτό να ξεχάσει το όνομα του πραγματικού δυνάστη και βασανιστή της. Και αυτό δεν είναι ενός όποιου ελεεινού εγκληματία παιδεραστή. Αλλά του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ασελγεί σε βάρος ενός ολόκληρου λαού έχοντας φροντίσει φυσικά πρώτα να βιάσει κάθε άρθρο του Συντάγματος. (Και μέσω μεγάλου αριθμού εξωνημένων ΜΜΕ, ανάμεσά τους και το «Documento», και τη νοημοσύνη μας).

#ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ #DOCUMENTO #HOTDOC #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ #ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ