δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

O Kυριάκος «δεσμεύεται» για τη χαριστική βολή


Κανείς δεν θάθελε να είναι στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ίσως ούτε και ο ίδιος δηλαδή, αν πίσω από μια ενδεχόμενη ανάληψη πρωθυπουργίας δεν έβλεπε νέες ευκαιρίες για την αύξηση της προσωπικής του περιουσίας καθώς και των μέχρι 28ου βαθμού συγγενών του, αφού θα ξανάδινε (για πολλοστή φορά) στη φαμίλια άμεση πρόσβαση στη μαρμίτα με το άπειρο χρήμα αλλά και στον δημόσιο τομέα που ως γνωστόν είναι μαγαζάκι της εκάστοτε κυβέρνησης ώστε να μπορεί να μακροημερεύει και να βγάζει ακόμη περισσότερο άπειρο χρήμα. Του Παύλου Κιρκασίδη

Και ο πιο βασικός λόγος για τον οποίον δεν θάθελε ούτε καν ο ίδιος, δεν είναι μόνο πως κατά βάθος γνωρίζει πολύ καλά πως έχει απέναντί του έναν πολιτικό απατεώνα πολύ πιο «ικανό» από τον ίδιο αλλά και πως ο συγκεκριμένος πολιτικός απατεώνας, μέχρι να καταρρεύσει, δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει ούτε παράγραφο αδιάβαστη από τα... άπαντα της Θάτσερ και κανένα πολιτικό έγκλημα ανεκπλήρωτο που θα μπορούσε να αποτελέσει προεκλογική υπόσχεση του Κυριάκου. Ο Κυριάκος στην πραγματικότητα εκτιμά βαθιά τον Τσίπρα γιατί του μοιάζει αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο τον μισεί και θανάσιμα.

Τον μισεί θανάσιμα διότι ο Τσίπρας απευθύνεται όλο και περισσότερο στην ίδια εκλογική πελατεία με εκείνον, μη εξαιρουμένης φυσικά και της πιο ακροδεξιάς, τον μισεί θανάσιμα διότι κατάφερε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ μια Νέα Δημοκρατία πολύ «καλύτερη» από εκείνη που αυτός κληρονόμησε, τον μισεί θανάσιμα όμως κυρίως επειδή, μέχρι να κυβερνήσει, δεν θάχει μείνει τίποτε α-ξε-πούλητο από τη δημόσια περιουσία, που σημαίνει σχεδόν καμιά μίζα για τον ίδιο και καμιά «προκοπή» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που του κρατούν τα κορδονάκια με τα οποία κινείται κι αυτός στον καραγκιόζ μπερντέ της πολιτικής μας σκηνής. Με λίγα λόγια ο Κυριάκος μισεί θανάσιμα τον Τσίπρα επειδή τον βλέπει να του τρώει τη μπουκιά από το στόμα, θεωρώντας και με το δίκιο του δηλαδή, πως σε τέτοιες κολοσσιαίες μάσες, και εκ παραδόσεως να το πάρει κανείς, δικαίωμα έχει μόνο ένα μητσοτακέικο.

Παρ' όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παύει να αγωνίζεται καθημερινά να αποδείξει στους πάντες πως τελικά αυτός είναι ακόμη πιο άθλιος από τον Τσίπρα αφού, μετά από όλη αυτή την σύνθλιψη κάθε πολιτειακής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής δομής και τη μετατροπή της χώρας σε κανονικότατη αποικία που «κατάφερε» απολύτως προσχεδιασμένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγει και πάλι (αυτή τη φορά στο Bloomberg) και να κάνει λόγο για ανάγκη ακόμη πιο «επιθετικών μεταρρυθμίσεων». Και για όσους δεν καταλαβαίνουν από τη «νέα γλώσσα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης συγκέντρωσης κεφαλαίων στα χέρια των λίγων φίλων μας, για ανάγκη ακόμη μεγαλύτερων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, για ανάγκη ακόμη μεγαλύτερου εξανδραποδισμού των τάξεων της εργασίας, για πλήρη αφανισμό της δημόσιας Υγείας και Παιδείας και φυσικά, για ένα κράτος ακόμη μεγαλύτερης καταστολής και βίας, με τα δικαιώματα των πολιτών να περνούν στο επίπεδο του «παλιού καλού καιρού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτόχρονα, δεν διστάζει να κάνει λόγο και για «ύπαρξη λίπους» (sic) στον δημόσιο τομέα της Ελλάδας, κάτι που ακόμη και αν δεν ήταν αισχρά ψευδές, για αυτονόητους λόγους ίσως να είχε ηθικό πρόβλημα να πει και ο πλέον δοσίλογος της κατοχής.

Και φυσικά ούτε και από τη συνέντευξή του αυτή δεν λείπει η αναφορά και στην ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδυτών που βέβαια τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός τους αποδίδει τάχα στο «αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας», για να μπει κάποτε στο Μαξίμου και τελικά να μάθουμε πως, λέγοντας «αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον», εννοούσε μισθούς άνω των 200 ευρώ...

Επειδή όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάνω απ' όλα είναι και... ειλικρινής, είπε και το καλύτερο. Πως «ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να εφαρμόσει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική την οποία δεν πιστεύει». Ομολογώντας έτσι, προφανέστατα όχι με τον πλέον ευφυή τρόπο, πως, η μόνη διαφορά που τελικά χωρίζει τη ΝΔ με τη σημερινή κυβέρνηση και τον ίδιο με τον πρωθυπουργό, είναι το ότι ο Τσίπρας σκοτώνει τους πολίτες αυτής της χώρας με κάποια δυσθυμία ή βαρεμάρα, ενώ ο ίδιος θα το έκανε με κέφι και χαμόγελο και κυρίως από... ιδεολογία.

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τζάμπα ξεφτιλίζεται και εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν αν πρώτα ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ξεπουλήσει μέχρι και το τελευταίο παρτέρι της Χαμοστέρνας, αν δεν μετατρέψει δηλαδή ολόκληρη τη χώρα σε ερείπια κι αν δεν φορέσει τη θηλιά στον λαιμό και του τελευταίου απεγνωσμένου. Οπότε, η μοναδική δέσμευση που ίσως να είχε κάποιο νόημα εκ μέρους του Μητσοτάκη θα ήταν πως όταν βγει πρωθυπουργός, θα αναλάβει την ευθύνη να περπατήσει ανάμεσα σε αυτά τα ερείπια κι αν δει κανέναν που δε λέει να ψοφήσει και εξακολουθεί να ψυχορραγεί, να του δώσει τη χαριστική βολή. Είναι φοβερή ιδέα αυτή, κι αν έχει αμφιβολία ας ρωτήσει και τίποτε φίλους του επικοινωνιολόγους. Γερμανούς καλύτερα, που, εκτός του ότι είναι και δικοί μας φίλοι, έχουν και το know how...

#ΚΥΡΙΑΚΟΣΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΣΙΠΡΑΣ