δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πρωτοφανής ενέργεια του ISIS: Ντύθηκαν γιατροί και σκότωσαν δεκάδες ασθενείς και νοσηλευτές μέσα σε


Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί πάνω από 50 οι τραυματίες, από την τυφλή επίθεση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο Sardar Daud της Καμπούλ, τέσσερις άνδρες που κατάφεραν να περάσουν μέσα στο κτίριο φορώντας λευκές ιατρικές μπλούζες, κάτω από τις οποίες ωστόσο είχαν κρύψει καλάσνικοφ, χειροβομβίδες αλλά και ποσότητα εκρηκτικών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αρχικά οι δράστες πυροδότησαν τους μηχανισμούς στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας αδιακρίτως ιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς ακόμη και συγγενείς που τους συνόδευαν. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ελικόπτερα του Στρατού αποβιβάζοντας στην οροφή του κτιρίου μεγάλο αριθμό ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος οι οποίοι, μετά από μια κυριολεκτική μάχη έξι σχεδόν ωρών, και ανταλλαγή πυρών που μετέτρεψαν τον χώρο του νοσοκομείου σε κανονικό πεδίο μάχης, κατάφεραν να εξουδετερώσουν και τους τέσσερις τρομοκράτες, σκοτώνοντάς τους.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα αναμετέδιδαν ζωντανά εικόνες πολέμου από το σημείο, με τον κόσμο να προσπαθεί να κρυφτεί από τους ενόπλους και να προσπαθεί να διαφύγει από τα παράθυρα και να καταφύγει στους πιο πάνω ορόφους.

Έξι ώρες αργότερα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας με μήνυμα στο Twitter ανέφερε πως «οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και όλοι οι επιτιθέμενοι πλέον ήταν νεκροί». ​ Ήδη το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη της νέας πολύνεκρης επίθεσης ενώ λίγες ώρες πριν οι αντάρτες Ταλιμπάν δήλωσαν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή ή άλλη σχέση με αυτήν. Για την απίστευτη δολοφονική ενέργεια εναντίον αθώων ανθρώπων οι οποίοι μάλιστα βρίσκονταν μέσα σε ένα νοσοκομείο, τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Ασράφ Γκανί λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πλέον έχουν ποδοπατηθεί όλες οι ανθρώπινες αξίες».

Η επίθεση ξεκίνησε στις 09:00 τοπική ώρα, (ώρα Ελλάδας 06:30 τα ξημερώματα) όταν ένας εργαζόμενος ανέφερε πως είδε κάποιον που φορά ιατρική μπλούζα και κρατά καλάσνικοφ να πυροβολεί τυφλά οποιονδήποτε συναντά μπροστά του, ανάμεσά τους γιατρούς, ασθενείς αλλά και συγγενείς ασθενών.

Την ίδια στιγμή άλλος εργαζόμενος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, «Επιτιθέμενοι μέσα στο νοσοκομείο. Προσευχηθείτε για μάς». Εξαιρετική ανησυχία από την αλλαγή στάσης των τζιχαντιστών Της σημερινής επίθεσης είχαν προηγηθεί άλλες κυρίως εναντίον πολιτών σιιτών μουσουλμάνων, καθώς και η πολύνεκρη επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, λίγες μόλις εβδομάδες πριν. Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, η συγκεκριμένη ενέργεια σηματοδοτεί σαφέστατα μια αλλαγή στάσης των τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους» στο έδαφος του Αφγανιστάν, καθώς είναι η πρώτη φορά που αποφασίζουν να έλθουν σε μια απευθείας ένοπλη σύγκρουση με τις αρχές Ασφαλείας και μάλιστα μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα της χώρας. Και αυτό δείχνει εξαιρετικά ανησυχητικό, καθώς δεν μπορεί παρά να σημαίνει μια πολύ μεγαλύτερη στρατιωτική ετοιμότητα αλλά και αποφασιστικότητα των τζιχαντιστών που βρίσκονται στο έδαφος του Αφγανιστάν και ενεργούν κατ' εντολή της κεντρικής «Διοίκησης» της μεγαλύτερης παγκοσμίως τρομοκρατικής οργάνωσης.

#ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ #ΚΑΜΠΟΥΛ #ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣΕΠΙΘΕΣΕΙΣ #ΙΣΛΑΜΙΚΟΚΡΑΤΟΣ #ISIS