δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Λόγω... «τεχνικής δυσλειτουργίας» η Πειραιώς διπλοχρέωνε τις αγορές πελατών της μέσω POS


Το «ένα άλλο ένα» χρεώθηκαν πάρα πολλοί καταναλωτές που κατά τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποίησαν για τις αγορές τους χρεωστικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς η οποία, «λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας» όπως χαρακτηριστικά λέει, αφαιρούσε δυο φορές τα ποσά από τους πελάτες της. Για το απίστευτο γεγονός υπήρξε μεγάλος αριθμός καταγγελιών από καταναλωτές που διαπίστωσαν πως από τον λογαριασμό τους... έλειπαν αδικαιολόγητα ποσά.

Η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς απέφυγε να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, ωστόσο, τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και στο Twitter κάνει λόγο για κάποιο «πρόβλημα» το οποίο «εντοπίστηκε σε μικρό μέρος συναλλαγών, άμεσα και έχει ήδη επιλυθεί», προσθέτοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιλογισμοί στους πελάτες οι οποίοι διπλοχρεώθηκαν. Παρά τη διαβεβαίωσή της ωστόσο, μέσω της τηλεφωνικής της εξυπηρέτησης παραδέχεται πως υπάρχει ακόμη ένας αριθμός διπλοχρεωμένων πελατών που δεν είδαν τα «κατά λάθος» διπλοχρεωμένα ποσά τους να πιστώνονται εκ νέου στους λογαριασμούς τους. ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Εδώ και πολλούς μήνες «τρέχει» στα ΜΜΕ όλης της χώρας μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια όλων των Τραπεζών η οποία, προκειμένου να πειθαναγκάσει και το τελευταίο καφενεδάκι του πιο ακριτικού χωριού να βάλει μηχάνημα POS, δεν διστάζει, έξω από κάθε εμπορική πρακτική αλλά και... ανθρώπινη ηθική, να διασύρει οποιονδήποτε επαγγελματία δεν το κάνει, εμφανίζοντάς τον ως «αναχρονιστικό», «ξεπερασμένο» ή ακόμη και ως κοινό απατεώνα*. (*ραδιοφωνικό σποτ των τελευταίων ημερών της Cosmote).

Φυσικά ο μέγας χορηγός της συγκεκριμένης καμπάνιας δεν είναι άλλος από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία επιχειρώντας να ξεπεράσει τα πρωτοφανή προβλήματα ρευστότητας που παραπέμπουν σε εποχές πολέμου, δεν διστάζει να εκβιάζει τους πολίτες για τη χρήση τραπεζικών καρτών υποσχόμενη χτίσιμο αφορολόγητου μόνο σε όσους κάνουν τις όποιες αγορές τους μέσω αυτών, χαρίζοντας έτσι στα πιστωτικά ιδρύματα τον απόλυτο έλεγχο των τζίρων των καταστημάτων και φυσικά μερικά δισεκατομμύρια ακόμη από προμήθειες, τις οποίες φυσικά δεν αντέχουν να πληρώσουν όσοι πωλούν με ασήμαντη κερδοφορία, δηλαδή οι εναπομείναντες μικροεπαγγελματίες που τώρα και αυτοί, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

#ΤΡΑΠΕΖΑΠΕΙΡΑΙΩΣ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΠΑΡΑΝΟΜΕΣΧΡΕΩΣΕΙΣ #ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ #ΠΛΑΣΤΙΚΟΧΡΗΜΑ #POS