δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τραγωδία σε ορφανοτροφείο της Γουατεμάλα που φιλοξενούσε κακοποιημένα κορίτσια - Τουλάχιστον 19 θύμα


Τουλάχιστον 19 κορίτσια σκοτώθηκαν και άλλα 35 τραυματίστηκαν, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο ορφανοτροφείο Virgen de Asuncion της πόλης Σαν Χοσέ Πινούλα στη Γουατεμάλα, μετά από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής οι Αρχές της χώρας να έχουν δώσει κάποια άλλη πληροφορία για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά. Όσον αφορά τον τελικό αριθμό των θυμάτων, τα στοιχεία είναι εξαιρετικά δυσοίωνα καθώς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουλάχιστον τα περισσότερα κορίτσια που διακομίστηκαν βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν εγκαύματα 3ου και 4ου βαθμού.

Το συγκεκριμένο ορφανοτροφείο βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Γουατεμάλας και τα περισσότερα από τα 540 κορίτσια που συνολικά φιλοξενεί έχουν πέσει θύματα σωματεμπορίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλά και χρήσης ναρκωτικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας υπήρξαν σοβαρές ταραχές μέσα στο ίδρυμα ενώ τηλεφώνημα που έγινε προς την Αστυνομία ανέφερε πως περίπου 60 από τα παιδιά αυτά διέφυγαν.

#ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ #ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ