δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Νέα αποκάλυψη Wikileaks: Από το Αμερικανικό Προξενείο της Φρανκφούρτης οι χάκερς της CIA παρακολουθο


Σε κέντρο κυβερνοεπιθέσεων εναντίον κρατικών οργανισμών αλλά και φορέων εφοδιασμένων με συστήματα εξαιρετικά υψηλής διαδικτυακής ασφάλειας είχε μετατρέψει η CIA το Προξενείο των ΗΠΑ στην Φρανκφούρτη, όπως αποκαλύπτεται από ένα πακέτο 8.761 ντοκουμέντων που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks και που, όπως η ίδια ισχυρίζεται, δεν αποτελεί παρά το πρώτο πακέτο εγγράφων της υπόθεσης με την κωδική ονομασία «Year Zero». Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα, από το κτίριο της οδού Giessener, διακεκριμένοι προγραμματιστές τους οποίους προσελάμβανε η CIA ως χάκερς, κατάφερναν να διεισδύουν σε κρατικές υπηρεσίες Ασφαλείας ξένων χωρών, ακόμη και σε Υπηρεσίες οι οποίες δεν συνδέονταν άμεσα με το Διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας έτσι στοιχεία που αφορούσαν χώρες ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου καθώς επίσης και της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Μάλιστα, ανάμεσα στα συγκεκριμένα έγγραφα, υπάρχουν και εκείνα με τα οποία η CIA προσπαθούσε να στελεχώσει το παράνομο στρατηγείο της στη μεγάλη γερμανική πόλη, μέσα από τα οποία όχι απλώς αναφέρει τα προνόμια και τα οικονομικά και λοιπά οφέλη που θα έχει όποιος δεχθεί να συμμετάσχει στην επιχείρηση, (πχ. δωρεάν ταξίδια με τη Lufthansa κλπ) μοιράζοντας στους ενδιαφερόμενους χάκερς υποσχέσεις για μια «άνετη αλλά χωρίς υπερβολές ζωή» αλλά φτάνει στο σημείο να δίνει και οδηγίες για τα... σημεία στα οποία θα μπορούν να βρουν καλό φαγητό όπως και να αποφεύγουν κάποια άλλα που δεν φημίζονται για την ποιότητά τους!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο του ίδιου εγγράφου παρουσιάζει και η αναφορά που γίνεται στην «κάλυψη» την οποία θα πρέπει να έχουν οι ίδιοι, το επίσημο δηλαδή «story» που θα πρέπει να εμφανίσουν, στην περίπτωση εκείνη που θα κληθούν για οποιονδήποτε λόγο να απαντήσουν σε κάποια Αρχή για τη δραστηριότητά τους στη χώρα. Σύμφωνα με την οδηγία αυτή, οι μισθωμένοι υπάλληλοι της CIA οι οποίοι θα λειτουργούν υπό την κάλυψη του State Department, θα είναι εφοδιασμένοι με «μαϊμού» διπλωματικά διαβατήρια και εάν ερωτηθούν από οποιαδήποτε Αρχή θα πρέπει να ισχυριστούν πως εργάζονται ως «τεχνικοί σύμβουλοι του Αμερικανικού Προξενείου». Στην κορυφή επίσης του ενδιαφέροντος της υπόθεσης «Υear Zero» οι απίστευτα προωθημένες τεχνικές των χάκερς της CIA οι οποίοι, κατάφερναν να σπάσουν συστήματα κορυφαίας ασφάλειας, όπως βάσεις δεδομένων Κρατικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, και χωρίς καν μάλιστα αυτές να είναι άμεσα συνδεδεμένες με το Internet.

Ανάμεσα στα όπλα των χάκερς της CIA στην Φραγκφούρτη, διάφορα κακόβουλα λογισμικά (malwares) που οι ίδιοι εγκαθιστούσαν σε υπολογιστές χρησιμοποιώντας ένα απλό Usb, καθώς και μια ολόκληρη «εργαλειοθήκη» (με την κωδική ονομασία «Fine Dining») που αποτελείτο από 24 προγράμματα που είχαν τη μορφή είτε antivirus είτε media player είτε ακόμη και players παιχνιδιών. Όπως ισχυρίζεται η Wikileaks, τα έγγραφα αυτά προέρχονται από το εσωτερικό δίκτυο της Cyber Intelligence Center, που βρίσκεται στα κεντρικά κτίρια της CIA στο Λάνγκλεϊ τής Βιρτζίνια.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Wikileaks φέρνει στο φως τις παράνομες δραστηριότητες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε γερμανικό έδαφος. Το 2015 είχαν επίσης δημοσιοποιήσει έγγραφα που αποκάλυπταν την επί σειρά ετών παρακολούθηση των τηλεφώνων της Άνγκελας Μέρκελ από την NSA, και ντοκουμέντα που αφορούσαν τουλάχιστον τρεις ηχογραφημένες συνομιλίες της. Πηγή: Wikileaks

#Wikileaks #CIA #ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ #ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ #ΗΠΑ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ