δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Στο παραπέντε η Δικαιοσύνη είπε «στοπ» στην αυτογελοιοποίησή της και απάλλαξε τον Παστίτσιο


Την πλήρη απαλλαγή από κάθε αξιόποινη πράξη που υποτίθεται πως είχε τελέσει ο Φίλιππος Λοΐζος κάνοντας πλάκα ως... «Γέρων Παστίτσιος» αποφάσισε το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, σώζοντας, έστω και κάπως αργά, την όποια εναπομείνασα σοβαρότητα τόσο της ΔΗΕ του Σφακιανάκη όσο και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε αρχικά και καταδικάστηκε και επρόκειτο να ξαναδικαστεί γι' αυτά σε δεύτερο βαθμό σήμερα ο Φίλιππος Λοΐζος και αφορούσαν σατιρική του σελίδα και σχετικές αναρτήσεις του το 2012 στο Facebook για τον Παΐσιο, ήταν «εξύβριση θρησκεύματος, κατηγορία για την οποία, είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ωστόσο σήμερα, το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο επιχειρώντας προφανώς να σώσει ό,τι θα μπορούσε να σωθεί από μια παραπομπή αλλά και δικαστική απόφαση που επέστρεψε την Ελλάδα στον Μεσαίωνα και έκανε να γελούν ακόμη και τα παρτέρια της Ευελπίδων, αποφάσισε να ενεργοποιήσει το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και επισείουν ποινές φυλάκισης μέχρι και 2 ετών.

Υπενθυμίζεται πως ο «Παστίτσιος» είχε συλληφθεί το 2012 από άνδρες της ΔΗΕ μετά από επερώτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά ο οποίος τότε είχε απαιτήσει να προβούν «στα δέοντα» οι Υπουργοί Παιδείας αλλά και Δημόσιας Τάξης, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος χρήστης του Fb «υβρίζει, ειρωνεύεται και ευτελίζει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο».

Τότε δόθηκε και εντολή για άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών, εντοπίστηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και εντός λίγων ημερών ο «Γέροντας Παστίτσιος» ταυτοποιήθηκε στο πρόσωπο του 32χρονου Φίλιππα Λοΐζου ο οποίος φυσικά δεν πίστευε στα αυτιά και τα μάτια του, όπως άλλωστε και εκατομμύρια ακόμη έλληνες που πίστευαν πως ζουν, αν όχι στην... πολιτισμική καρδιά της Ευρώπης έστω σε κάποιο μακρινό χωριουδάκι της. Η συγκεκριμένη όμως υπόθεση, πέραν της προφανούς γελοιότητας, είχε προκαλέσει και πλήθος αντιδράσεων, τόσο από φορείς και κόμματα όσο και από πανεπιστημιακούς, ενώ σχετική ανακοίνωση είχε εκδόσει τότε και η Διεθνής Αμνηστία.

#ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΑΝΘΡΩΠΙΝΑΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ #ΔΙΩΞΕΙΣΤΥΠΟΥ