δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ώστε λοιπόν ήταν απλώς μια... δουλειά;


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης στη χτεσινή εκπομπή REPORT των Ζενάκου-Χαραλαμπόπουλου είπε -μεταξύ άλλων- τα εξής, με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μια ευκαιρία ιστορική για την Ελλάδα -και θα φανεί τα επόμενα χρόνια- να ανανεωθούν οι πολιτικές ελίτ. Κοινώς άνθρωποι που ήταν έξω από τη μοιρασιά της εξουσίας να μάθουν τη δουλειά, να μάθουν πώς διοικείται ένα υπουργείο, πώς γίνονται μερικά πράγματα, πώς κάθεσαι σε ένα συμβούλιο υπουργών, πώς μιλάς με τους εταίρους δανειστές, πώς αναζητείς συμμαχίες. Αυτό είναι ένα «μετιέ» πολιτικής που έπρεπε να το αποκτήσει και η αριστερά. Και θα το αποκτήσει. Το αποκτά. Κι αυτό θα μείνει προίκα και παρακαταθήκη στον ελληνικό λαό, στην ελληνική δημοκρατία. Αυτό είναι ένα όφελος που εγώ το προσδοκώ». Της Δέσποινας Κουτσούμπα

Δηλαδή:

1. Η πολιτική είναι απλώς μια "δουλειά", ένα "μετιέ" (για να το πούμε με τη γαλλική αργκό του πρώην Υπουργού). Δεν είναι εκπροσωπήσεις συμφερόντων, είναι να μάθεις πώς να κάθεσαι σε ένα υπουργικό συμβούλιο. Είναι απλώς εξοργιστικό. Είναι κάτι ουδέτερο, όπως και το κράτος, που απλώς είναι ζήτημα χρόνου να μάθει και ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει... σωστά. Δηλαδή όπως ακριβώς και όλοι οι προηγούμενοι. (Στο τελευταίο συμφωνώ, βέβαια, είναι ζήτημα χρόνου να σκάσουν και τα σκάνδαλα, όπως ακριβώς και των προηγούμενων...).

2. Θυμίζω ότι το βασικό επιχείρημα των Συριζαίων από το 2014 ως τις εκλογές ήταν "να κυβερνήσεουμε ΕΜΕΙΣ". Την απάντηση την παίρνετε εκ των υστέρων: Να γίνουν ΑΥΤΟΙ κομμάτι του πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας -που αφού θα ξέρουν ΠΩΣ διοικείται ένα Υπουργείο, προφανώς θα μπορούν να χωρέσουν και αργότερα, σε συγκυβερνήσεις και πάει λέγοντας. (Για την ιστορία, να θυμίσω ότι το ερώτημα δεν είναι ΠΟΙΟΣ κυβερνά, αλλά σε όφελους ΠΟΙΟΥ κυβερνά, κι αυτό βέβαια ήταν κάτι που οι Συριζαίοι εντέχνως και με αερολογίες πέταγαν πάντα εκτός συζήτησης).

3. Κανονικά ο τίτλος του ποστ θα πρεπε να είναι "ο Ξυδάκης δικαιώνει εκ των υστέρων τον Σαμαρά". Ο Σαμαράς -θυμίζω- ότι είχε να προσάψει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι "δεν είχε εμπειρία διακυβέρνησης". Τι διαφορετικό μας λέει τώρα ο Ν. Ξυδάκης; Το ίδιο ακριβώς: τους πήρε λίγο χρόνο μέχρι να μάθουν πώς να υπογράφουν μνημόνιο, εφαρμοστικές διατάξεις και πώς να κόβουν συντάξεις. Στο χρόνο αυτό βέβαια, το κέρδος για τη χωρα -κατά τον κο Ξυδάκη- είναι ότι φτιάχνεται ένα νέο πολιτικό προσωπικό.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΥΤΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ, αυτό μας λέει κατάμουτρα ο Ν. Ξυδάκης - εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό βέβαια εξηγεί και το στόχο τους: να παραμείνουν στην εξουσία για όσο μπορούν και με όποιο τρόπο μπορούν. Αν αυτό δεν λέγεται κυνισμός, τότε τι λέγεται;

Αν θέλετε να ακούσετε μόνο το ηχητικό, το βρίσκετε εδώ:

http://anemosantistasis.blogspot.co.uk/2017/02/blog-post_711.html

Ολόκληρη η συνέντευξη είναι εδώ:

https://www.mixcloud.com/REPORT/report-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AE-2522017/

#ΞΥΔΑΚΗΣ