δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τουλάχιστον 4.000 πτώματα στρατιωτικών και αμάχων στον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο του Ιράκ


Τα πτώματα χιλιάδων στρατιωτικών αλλά και αμάχων κάθε ηλικίας που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από αποσπάσματα εκτελεστών του «Ισλαμικού Κράτους» εντοπίστηκαν μέσα σε τεράστια τάφρο στην έρημο του Ιράκ, με τις Αρχές και τις ακτιβιστικές οργανώσεις να κάνουν πλέον λόγο για τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο της χώρας. Το σημείο της φρίκης βρίσκεται στη θέση Χάσφα, κοντά στην εθνική οδό Βαγδάτης-Μοσούλης και μόλις 8 χλμ από τη Μοσούλη, μέσα στην οποία, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές των Αρχών, εντοπίστηκαν τα πτώματα τουλάχιστον 3.720 στρατιωτικών και αστυνομικών του Ιράκ καθώς και 284 αμάχων, ανάμεσά τους και πολλών μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες 40χρονου κατοίκου της περιοχής, οι άνδρες του ISIS μετέφεραν τα χιλιάδες θύματά τους στο σημείο με μικρά λεωφορεία αφού πρώτα τους είχαν δέσει τα μάτια και στη συνέχεια, αφού τους παρέτασσαν κοντά στην τεράστια τρύπα του εδάφους, αποσπάσματα ανδρών που φορούσαν μαύρες κουκούλες τους εκτελούσαν με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Υπενθυμίζεται πως η Μοσούλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ISIS από το 2014 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 όταν ξεκίνησε και η ανακατάληψη του δυτικού τομέα της από τα ιρακινά στρατεύματα, ενώ μόλις την προηγούμενη Παρασκευή οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν και πάλι υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο της πόλης.

Κατά τα δυόμισι αυτά τελευταία χρόνια το ISIS είχε πραγματοποιήσει στην περιοχή ένα ανελέητο «σαφάρι» θανάτου κυρίως αστυνομικών και στρατιωτικών, τα πτώματα των οποίων πετούσαν σε ομαδικούς τάφους της ίδιας ερήμου. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο οι τζιχαντιστές συνέλαβαν και εκτέλεσαν τουλάχιστον 300 αστυνομικούς οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε τάφρο περίπου 30χλμ. έξω από την πόλη. Σε άλλο μαζικό τάφο σε σχολείο που βρίσκεται επίσης στα περίχωρα της Μοσούλης καταμετρήθηκαν τα πτώματα 100 ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί διά αποκεφαλισμού. Πηγές: RT, ΑP, The Telegraph

#ISIS #ΙΡΑΚ #ΟΜΑΔΙΚΟΙΤΑΦΟΙ #ISISΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ #ΜΟΣΟΥΛΗ