δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Χειροπέδες στους εξ απορρήτων της Λεπέν για την κατάχρηση εκατομμυρίων από κονδύλια της ΕΕ


Σφίγγει όλο και περισσότερο ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από την πρόεδρο του φιλοναζιστικού «Εθνικού Μετώπου» καθώς, σύμφωνα με το Reuters, συνελήφθη για να οδηγηθεί στην ανακριτική διαδικασία και όχι ως μάρτυρας η εξ απορρήτων της Λεπέν, Catherine Griset που φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων από πόρους της ΕΕ, μια υπόθεση η οποία ήδη φαίνεται να συγκλονίζει το εθνικιστικό κόμμα της Γαλλίας και μάλιστα εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Λίγη ώρα πριν, εκτός από την Catherine Griset, και ο σωματοφύλακας της ακροδεξιάς υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας, Thierry Legier είχε τεθεί υπό κράτηση και ανακρίθηκε για την ίδια υπόθεση.

Η ίδια η Μαρίν Λεπέν αποφεύγει επιμελώς να εισέλθει στην ουσία του σκανδάλου της κατάχρησης και ισχυρίζεται πως πρόκειται για ένα μια οργανωμένη και προσχεδιασμένη πολιτική σκευωρία εναντίον της, προσθέτοντας πως «οι ψηφοφόροι δεν θα πέσουν στην παγίδα του». «Οι Γάλλοι μπορούν να αναγνωρίσουν τη διαφορά μεταξύ ενός γνήσιου σκανδάλου και ενός βρόμικου πολιτικού τρικ», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στο Reuters.

Yπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Δευτέρα, έφοδο είχαν πραγματοποιήσει για την υπόθεση οι Διωκτικές Αρχές της Γαλλίας στα γραφεία του ακροδεξιού "Front National" (Εθνικού Μετώπου) της Μαρίν Λεπέν, στο πλαίσιο διερεύνησης μιας υπόθεσης που τελικά δείχνει να παίρνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από εκείνες που η ίδια η επικεφαλής του φιλοναζιστικού μορφώματος θέλει να ισχυρίζεται, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την υπόθεση.

#ΜΑΡΙΝΛΕΠΕΝ #ΓΑΛΛΙΑ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣΔΙΑΦΘΟΡΑ #FRONTNATIONAL