δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Στη φυλακή 15χρονος Παλαιστίνιος με λευχαιμία επειδή «πετούσε πέτρες» σε φυλάκιο Ισραηλινών


Στη φυλακή θα κληθεί να μείνει για 40 ακόμη ημέρες ένας νεαρός Παλαιστίνιος που πάσχει από λευχαιμία και επιληψία μετά την απόφαση δικαστηρίου του Ισραήλ και ενώ η υγεία του βρίσκεται σε ραγδαία επιδείνωση λόγω της ανύπαρκτης περίθαλψης για τους Παλαιστινίους κρατούμενους. Πρόκειται για τον μόλις 15 ετών Αhmad Kaddour, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου στo στρατιωτικό φυλάκιο Ofer της πόλης Beitunia επειδή πετούσε πέτρες σε στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής και στη συνέχεια κακοποιήθηκε βάναυσα από τους ενστόλους που τον χτύπησαν στο κεφάλι με τους υποκοπάνους των όπλων τους. Την Δευτέρα, το Δικαστήριο του Ισραήλ, μη δείχνοντας την παραμικρή επιείκεια τόσο στο νεαρό της ηλικίας αλλά κυρίως στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του 15χρονου, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 91 ημερών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 NIS (περίπου 850 ευρώ), αποφασίζοντας πως πρέπει να μείνει για άλλες 40 ημέρες μακριά από την εντατική θεραπευτική αγωγή που ακολουθεί καθώς, είναι γνωστό πως για τους Παλαιστινίους κρατουμένους η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη εντός των φυλακών του Ισραήλ είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αhmad Kaddour είναι ένα από τα περίπου 300 παιδιά Παλαιστινίων που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ και, παρά την ηλικία τους, υφίστανται την πλέον βάρβαρη μεταχείριση, με ξυλοδαρμούς, σεξουαλικούς ευτελισμούς, ψυχολογικά βασανιστήρια, απομόνωση αλλά και ανακρίσεις χωρίς την παρουσία γονέα ή δικηγόρου. Και ενώ ένας 15χρονος που βρίσκεται σε ακραία κατάσταση υγείας τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών επειδή ...πετούσε πέτρες σε πάνοπλους στρατιώτες, με μόλις... εξαπλάσια ποινή τιμωρήθηκε χθες ο ισραηλινός λοχίας Ελόρ Αζάρια που τον Μάρτιο του 2016 στη Χεβρώνα δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 21χρονο Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σαρίφ και ενώ αυτός βρισκόταν ήδη τραυματισμένος και πεσμένος στο έδαφος.

Ο Ισραηλινός στρατιώτης είχε δηλώσει ότι ο Σαρίφ, ο οποίος λίγο πριν είχε μαχαιρώσει άλλον στρατιώτη, «άξιζε να πεθάνει». Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει προκαταβολικά ότι θα στήριζε μια απονομή χάριτος στον λοχία. Το βίντεο της εν ψυχρώ εκτέλεσης του τραυματισμένου Παλαιστίνιου δράστη είχε διαδοθεί ιδιαίτερα μέσω Διαδικτύου και είχε σοκάρει με την απίστευτη κτηνωδία που αποτύπωνε, εκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΙΣΡΑΗΛΒΙΑ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΑΝΘΡΩΠΙΝΑΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ