δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τρίζει συθέμμελα η κυβέρνηση από τη δυναμική... 4ωρη «στάση εργασίας» των Δασκάλων


Μόνο θλίψη για το κατάντημα στο οποίο έχει (προ πολλού) περιέλθει το συνδικαλιστικό «κίνημα» στην Ελλάδα αλλά και θυμηδία θα μπορούσε να προκαλέσει η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της χώρας (ΔΟΕ) η οποία, μπροστά σε όλη αυτή την εξαχρείωση της Παιδείας αλλά και την απόλυτη φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μικρών μαθητών, αποφάσισε να απαντήσει με μια... «δυναμική» στάση εργασίας 4 ωρών καλώντας μάλιστα και τους διδασκάλους να συμμετάσχουν σε αυτήν «μαζικά και δυναμικά».

Με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Επικράτεια, και με όσους (τυχερούς) εργάζονται να αναγκάζονται να διαβιούν με εξευτελιστικούς για το λειτούργημα του δασκάλου μισθούς, με κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές που παραπέμπουν σε προηγούμενους αιώνες, με ανεπαρκώς καθαρές αίθουσες, δίχως θέρμανση συχνά ούτε καν πόρτες και τζάμια, και με χιλιάδες μικρούς μαθητές να φτάνουν στο σχολείο τους κυριολεκτικά πεινασμένοι λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία οδηγήθηκαν οι γονείς τους λόγω των Μνημονίων, η ΔΟΕ δεν βρίσκει κάποιο σοβαρό λόγο για μια απεργία διαρκείας (ούτε καν 48ωρη) αλλά θεωρεί (?) πως θα πιέσει την κυβέρνηση με μια ...τετράωρη στάση εργασίας.

Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ότι η... «δυναμική» αυτή κινητοποίηση ξεκινά στις 14:00 δηλαδή την ώρα ακριβώς που σχολούν οι μαθητές και κλείνει το σχολείο, που σημαίνει πως ουδείς δάσκαλος δεν θα χάσει ούτε ευρώ από τον μισθό του, τότε εύκολα θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος όχι απλά για κάποια... συνδικαλιστική «ανεπάρκεια» αλλά και για επιχείρηση εξαπάτησης της ίδιας της κοινωνίας αλλά και ένα ακόμη χτύπημα στην όποια εναπομείνασα σοβαρότητα της έννοιας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κήρυξε δίωρη στάση εργασίας (12:00 - 14:00 και 14:00 - 16:00) για εκείνη την ημέρα και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν «μαζικά και δυναμικά».

#ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΚΙΝΗΜΑ #ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ #ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ #ΥΠΠΑΙΔΕΙΑΣ #ΠΑΙΔΕΙΑ #ΔΑΣΚΑΛΟΙ #ΑΠΕΡΓΙΕΣ