δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τον ανταποκριτή τής Die Welt και ως... τρομοκράτη συνέλαβε η «ασφαλής τρίτη χώρα» του Ερντογάν


Κρατούμενος της Τουρκικής Κυβέρνησης και μάλιστα με την κατηγορία της τρομοκρατίας βρίσκεται από την προηγούμενη Τρίτη ο ανταποκριτής της Die Welt, Ντενίζ Γκιουτζέλ, όπως αποκάλυψε σήμερα η συντακτική ομάδα της γερμανικής εφημερίδας, με το γεγονός να μην εκπλήσσει σχεδόν πλέον κανέναν, αφού ο κατήφορος στον οποίο κατρακυλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γείτονα δείχνει να μην έχει τέλος και με σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ελλάδας, μόλις δυο ημέρες πριν, με τις υπ’ αριθμ. 445-447/2017 αποφάσεις της, να ισχυρίζεται πως η Τουρκία θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα για την επαναπροώθηση των προσφύγων», επειδή... «έχει κυρώσει τη Σύμβαση της Γενεύης».

«Ο Γκιουτζέλ προσήλθε αυτοβούλως την Τρίτη στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να απαντήσει στα ερωτήματα των ερευνητών» γράφει η εφημερίδα στο ιστότοπό της. «Οι αρχές τον κατηγορούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση προσωπικών δεδομένων και τρομοκρατική προπαγάνδα» επισημαίνεται από τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας, Ουλφ Πόσαρτ, ο οποίος ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση για την αποφυλάκιση Γιουτζέλ.

Αιτία για τη σύλληψη του 43χρονου γερμανοτουρκικής υπηκοότητος Γκιουτζέλ φαίνεται πως αποτέλεσε ρεπορτάζ του για την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού και υπουργού Ενέργειας του Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τα συγκεκριμένα emails αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία για πιέσεις που ασκεί ο Ερντογάν και η κυβέρνηση της χώρας σε πάρα πολλά MME αλλά και τον ολοκληρωτικό έλεγχο που ασκούν σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν μετατραπεί σε εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τα γεγονότα της 16ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, 170 ΜΜΕ έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης, τουλάχιστον 100 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και 775 διαπιστεύσεις εκπροσώπων του Τύπου ανακλήθηκαν.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑΒΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΣΥΛΛΗΨΕΙΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ #ΔΙΩΞΕΙΣΤΥΠΟΥ #ΑΝΘΡΩΠΙΝΑΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ