δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Στα μπαλαούρα της κυβέρνησης οι «διαφωνούντες»


Καμιά ανάγκη οποιουδήποτε προσχήματος φαίνεται πως δεν έχει πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να παραμείνει στη θέση της έστω μερικούς μήνες παραπάνω μετά και το τελευταίο «μήνυμα» που έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας προς τους συναδέλφους του εκείνους που «τολμούν» να ψελλίσουν ακόμη και δειλά τις επιφυλάξεις τους για τα νέα μέτρα που ήδη ζητούνται από τους δανειστές, λέγοντας πως όποιος διαφωνεί με αυτά δεν τα καταψηφίζει αλλά... παραιτείται.

Του Παύλου Κιρκασίδη

Υπό την γλυκιά μέθη της εξουσίας και με τις (απέχουσες έτη φωτός από το να είναι δημοκρατικές) πεποιθήσεις του να μην μπορούν πλέον να κρυφτούν, ο Μάκης Μπαλαούρας αποφάσισε πως ούτε και το Άρθρο 60 παρ.1 του Συντάγματος, εκείνο δηλαδή το οποίο λέει ξεκάθαρα πως «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» είναι χρήσιμο για τη Δημοκρατία και «κάλεσε» (διέταξε) να παραιτηθούν όσοι κυβερνητικοί συνάδελφοί του, διαφωνούν με οποιοδήποτε νέο μέτρο έρθει προς ψήφιση. (Ειρήσθω εν παρόδω, οι περισσότεροι εξ αυτών προσχηματικά και κατά την πάγιά τους τακτική αφού έχουν ήδη ψηφίσει πολύ χειρότερα μέτρα κατά της κοινωνίας και των συμφερόντων του κράτους, τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα συνιστούν εγκλήματα εθνικής προδοσίας).

«Αν κάποιος θεωρήσει ότι το πακέτο των μέτρων είναι ακραίο και διαφωνεί, μπορεί να διαχωρίσει τη θέση του και να παραιτηθεί...», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ με περίσσεια πολιτική χυδαιότητα αλλά και εξώφθαλμη ασέβεια προς το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία λοιπόν ο Μάκης Μπαλαούρας, ο ίδιος (?) άνθρωπος που κάποτε υπήρξε μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα, ο ίδιος (?) άνθρωπος που αργότερα συνελήφθη και βασανίστηκε από το ΕΑΤ-ΕΣΑ, ο ίδιος (?) άνθρωπος που είχε μια καθ' όλα και έξω από κάθε αμφιβολία αξιέπαινη πολιτική πορεία αλλά και προσωπική πολιτική στάση σε μείζονα ζητήματα, όπως πχ. το μεταναστευτικό.

«Κινούμαστε συλλογικά και όχι με αντάρτικο» προσέθεσε κάνοντας φυσικά εμμέσως πλην σαφεστάτως ξεκάθαρο πως ο ίδιος θα ψηφίσει όποιο μέτρο και αν έλθει. Και φυσικά και θα το κάνει καθώς, νυν υπέρ πάντων η καρέκλα.

Πάνω στο ίδιο ύφος, δεν παρέλειψε να υιοθετήσει και να αναπαράγει και ο ίδιος το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης περί «αδυσώπητων δανειστών που από την αρχαιότητα ήταν έτσι» (τόσο... κακοί άνθρωποι δηλαδή) αφαιρώντας κάθε πολιτικό όρο που θα έδινε όλο το πλαίσιο της πραγματικότητας το οποίο φυσικά θα ξεδίπλωνε και την πλήρη συμπαιγνία-συνενοχή της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού σε αυτό το άθλιο παιχνίδι κατά του λαού αυτής της χώρας, ένα πλαίσιο στο οποίο σχεδόν οι πάντες αρνούνται να αναφερθούν, καθώς, μια βαθιά εμπέδωσή του θα μπορούσε να οδηγήσει τον λαό στα πεζοδρόμια και τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών στα κοινά ποινικά δικαστήρια και πολλά «εξέχοντα» στελέχη των Βρυξελλών στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από ένα τέτοιο φυσικά τρόπο «ερμηνείας» των πραγμάτων όπως αυτός του Μάκη Μπαλαούρα, δεν θα μπορούσε για μια ακόμη φορά να απουσιάσει και το γνωστό παραμύθι του «κακού» Σόιμπλε για τον οποίον μάλιστα μάς δίνει την... (αποκλειστική?) πληροφορία πως είναι ακραία νεοφιλελεύθερος ενώ ταυτόχρονα προβαίνει και σε μια ψυχολογικού τύπου προσέγγιση κάνοντας λόγο για «τιμωρητική διάθεση» που έχει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών προς την Ελλάδα, μια προσέγγιση-ανάλυση κατάλληλη ίσως μόνο για κάποιο μεσημεριανάδικο, αν και, τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον αμφιβάλλω ακόμη και γι' αυτό, μετά και την τελευταία στάση της Τατιάνας Στεφανίδου κατά των φασιστών, η οποία ως γνωστόν απέχει παρασάγγας από εκείνη της κυβέρνησης που δεν διστάζει να την ξεπλένει και να την «δικαιώνει» με κάθε τρόπο, από την Κω μέχρι την Ειδομένη και από το Καστελόριζο μέχρι την Ουκρανία.

#ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ