δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Λουτρό αίματος σε τέμενος του Πακιστάν - Τουλάχιστον 100 οι νεκροί και 120 οι τραυματίες


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν μετά από επίθεση την ευθύνη της οποίας ήδη, σύμφωνα με το Reuters, ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος» και που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης βομβιστής αυτοκτονίας σε τέμενος της πόλης Sehwan Sharif του Πακιστάν. Σύμφωνα με τις Αρχές του Πακιστάν, ο βομβιστής αυτοκτονίας κατάφερε να περάσει μέσα στο ιερό Lal Shahbaz Qalandar και όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν εκατοντάδες πιστοί για μια τελετουργία γνωστή ως dhamaal. Στη συνέχεια ο δράστης πέταξε μια χειροβομβίδα η οποία ωστόσο δεν εξερράγη, τα εκρηκτικά όμως που έφερε επάνω του και τα οποία αμέσως μετά πυροδότησε έγιναν η αιτία του νέου λουτρού αίματος.

Στο σημείο έσπευσαν εκατοντάδες ασθενοφόρα και οχήματα της Αστυνομίας, επιχειρώντας να διαχωρίσουν τα διαμελισμένα πτώματα από τους τραυματίες που, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ίσως να ξεπερνούν και τους 120, δεκάδες από τους οποίους βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Για την τραγωδία δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Nawaz Sharif, καταδικάζοντας την βία.

Η βομβιστική αυτή επίθεση είναι η πλέον αιματηρή αλλά βρίσκεται σε μια ακολουθία άλλων που έπληξαν τη χώρα αυτή την εβδομάδα. Την Τετάρτη συνολικά έξι πολίτες σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές ενέργειες και συγκεκριμένα μετά από μια επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας κατά ενός κυβερνητικού κτιρίου και κατά τη διάρκεια άλλης στην πόλη Πεσαβάρ η οποία επίσης είχε ως στόχο της υπαλλήλους της κυβέρνησης. Αλλά και την Τρίτη δυο αστυνομικοί βρήκαν τον θάνατο στην Κουέτα κατά την προσπάθειά τους να εξουδετερώσουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Τη Δευτέρα άλλοι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε συλλαλητήριο στην ανατολική πόλη της Λαχώρης.

#ΠΑΚΙΣΤΑΝ #ISIS #ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣΕΠΙΘΕΣΕΙΣ