δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πεδίο μάχης το Παρίσι για τον βιασμό του νεαρού «Τheo L» από ομάδα αστυνομικών

Σφοδρά επεισόδια βρίσκονται μέχρι και αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και εκατοντάδων πολιτών που κατέβηκαν για μια ακόμη φορά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της έξω από κάθε όριο πλέον αστυνομικής βαρβαρότητας και με τραγική αφορμή τον βιασμό που υπέστη ένας μαύρος άνδρας νεαρής ηλικίας στις 2 Φεβρουαρίου από ομάδα ενστόλων των ειδικών δυνάμεων γεγονός που για πολλούς καταδεικνύει τη σαφή ολίσθηση των Αρχών της χώρας σε πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε φασιστικά καθεστώτα.

Τραγουδώντας το «Όλοι μισούν την Αστυνομία» και με συνθήματα όπως «Χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη» και «Οι μπάτσοι είναι βιαστές και δολοφόνοι» η πορεία ξεκίνησε από τη λεωφόρο Barbes στο βόρειο τμήμα της πόλης επιχειρώντας να σπάσει τα μπλοκ των αστυνομικών. Οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ευρεία χρήση χημικών και δακρυγόνων εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους εκατοντάδες διαδηλωτές πολλοί εκ των οποίων ξέσπασαν στα γύρω κτίρια σπάζοντας τζαμαρίες, εκτοξεύοντας μολότοφ και βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται πως το μπαράζ διαδηλώσεων για τη βαρβαρότητα των γαλλικών Αρχών ξεκίνησαν στις 4 Φεβρουαρίου, δυο δηλαδή ακριβώς ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση ερασιτεχνικού βίντεο που έδειχνε νεαρό μαύρο άνδρα (συμβατικό όνομα "Theo L.") να συλλαμβάνεται χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και να κακοποιείται από ομάδα τεσσάρων αστυνομικών, με έναν από αυτούς στη συνέχεια να προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου κτηνωδία για αστυνομία ευρωπαϊκής χώρας, να τον βιάσει με το υπηρεσιακό του κλομπ.

Μετά το συμβάν ο κύριος δράστης αστυνομικός παραπέμφθηκε για το έγκλημα του βιασμού ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνάδελφοί του για «απρόκλητες και βαριές σωματικές βλάβες».

Κατά τη διάρκεια όλων των κινητοποιήσεων μέσα στις τελευταίες δυο εβδομάδες τόσο το Παρίσι όσο και οι γύρω περιοχές γνώρισαν νύχτες μεγάλης βίας με μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων αλλά και καταστημάτων να έχουν καεί ενώ η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 254 συλλήψεις.

#ΠΑΡΙΣΙ #ΓΑΛΛΙΑ #ΓΑΛΛΙΑΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΓΑΛΛΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ