δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Πληγωμένοι» οι ΧΑγίτες που δεν τους επιτράπηκε να καταθέσουν στεφάνι στα θύματα όσων υμνούν


Ενώπιον της Πταισματοδίκου Κέρκυρας καλείται για προκαταρκτική εξέταση την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Αϊβατίδης επειδή ο πρώτος αρνήθηκε να τον περιλάβει στον κατάλογο των επίσημων προσκεκλημένων για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28η Οκτωβρίου το 2015.

Ο βουλευτής της φιλοναζιστικής οργάνωσης κάνει λόγο για «παράνομη και δίχως αιτιολόγηση πράξη και πολιτική σκοπιμότητα» η οποία στέρησε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Και φυσικά όλα αυτά, ενώ μόλις χθες η ΕφΣυν κυκλοφόρησε ένα ακόμη βίντεο-ντοκουμέντο όπου δείχνει μεγάλο αριθμό στελεχών αλλά και σημερινών βουλευτών της ΧΑ να τραγουδούν ναζιστικούς ύμνους και να χαιρετούν με τον γνωστό τρόπο ενώ στο φόντο κυματίζουν σημαίες με τα σύμβολα της παγκόσμιας φρίκης. Ωστόσο την ίδια στιγμή και ενώ απροκάλυπτα υμνούν τους δολοφόνους, δείχνουν εξαιρετικά... πληγωμένοι για το ότι δεν κατάφεραν να τιμήσουν τα θύματα.

Στην νέα απίστευτη πρόκληση των φασιστών, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και πως η συγκεκριμένη κατάθεση μήνυσης κατά του Θ. Γαλιατσάτου (φωτό αριστερά) από τη Χρυσή Αυγή για την κατάθεση στεφάνων μοιάζει με την εκδίκαση για παράβαση καθήκοντος του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, γιατί δεν διευκόλυνε την ΧΑ κατά την προεκλογική περίοδο».

Η Περιφέρεια επισημαίνει επίσης πως αποτελεί πλέον «τακτική των φασιστικών - ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα».

«Θεωρούμε ότι η δίωξη που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή στον περιφερειάρχη είναι βαθιά πολιτική και εδράζεται στη δράση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για να χτυπηθεί ο ρατσισμός και οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας».

Ταυτόχρονα η Περιφέρεια, καλεί τον λαό να καταδικάσει κινήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος διχασμού της κοινωνίας, εκφράζει την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική Δικαιοσύνη και διαμηνύει ότι «οι μηνύσεις και οι διώξεις δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να μας πτοήσουν στην εναντίωσή μας στις ρητορικές μίσους και ρατσισμού και σε εκείνους που τις εκπροσωπούν».

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ #ΝΕΟΝΑΖΙ