δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Επείγουσα έκκληση του ΟΗΕ για τα παιδιά της Υεμένης - 1.000 θύματα κάθε επτά ημέρες

Επείγουσα έκκληση για τα παιδιά της Υεμένης που από την Άνοιξη του 2015 βρίσκεται στη δίνη ενός ακραία φονικού πολέμου απευθύνουν τρεις διαφορετικές Υπηρεσίες του ΟΗΕ κάνοντας λόγο για ανάγκη άμεσης επισιτιστικής βοήθειας προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή η οποία, για μια ακόμη φορά, θα πλήξει ιδιαίτερα τα πλέον ανυπεράσπιστα τμήματα του πληθυσμού.

Η αναφορά συντάχθηκε από τους Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών FAO, UNICEF και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων και, σύμφωνα με αυτήν, από τους συνολικά 27,4 εκατ. πολίτες της Υεμένης, τα 17,1 εκατ. βρίσκονται στο φάσμα της οριακής φυσικής επιβίωσης εκ των οποίων τα 7,3 εκατ. έχουν ανάγκη άμεσης κάθε είδους βοήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο δράμα εκτυλίσσεται σε μια χώρα με κατεστραμμένο το μεγαλύτερο τμήμα των υποδομών, χωρίς ρεύμα και νερό και ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, που βρίσκεται παντελώς πλέον αποκλεισμένη και η οποία και εν καιρώ ειρήνης εισήγαγε το 90% των τροφίμων της. Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν κάθε επτά ημέρες από τον λιμό αλλά και την έλλειψη πόσιμου νερού φτάνει τον αριθμό των 1.000, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται και εκείνα που δολοφονούνται άμεσα κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών ως μέρος του άμαχου πληθυσμού.

#ΟΗΕ #ΥΕΜΕΝΗ #UNICEF #ΠΑΙΔΙΑ #ΑΜΑΧΟΙ #ΠΕΙΝΑ