δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Οριστικό τέλος στην δημαρχιακή «καριέρα» Μπέου από το Συμβούλιο της Επικρατείας


Έκπτωτος και με τη... βούλα πλέον από το αξίωμα του Δημάρχου Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος μετά και την απόρριψη από πλευράς ΣτΕ προσφυγής του, με την οποία ζητούσε την ακύρωση απόφασης του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας που τον έθετε σε αργία λόγω της εμπλοκής του σε στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δια της υπ' αριθμ. 360/2017 απόφασής του έκρινε ως αβάσιμες της αιτιάσεις του περιβόητου πρώην (πλέον) Δημάρχου αλλά και επίσης πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, χαρακτηρίζοντάς την στο σύνολό της αβάσιμη.

Ο Αχιλλέας Μπέος είχε ισχυριστεί πως η από 02-12-2015 απόφαση η οποία τον καθαιρούσε ήταν αντισυνταγματική και ως εκ τούτου παράνομη καθώς και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αιτιάσεις ωστόσο τις οποίες δεν φάνηκε να συμμερίζεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος τέθηκε σε αργία λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011 αλλά και της αμετάκλητης παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως «σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια, συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτό, δωροδοκία και δωροληψία και παράνομη βία».

#ΜΠΕΟΣ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΒΟΛΟΣ #ΣΤΗΜΕΝΑ #ΣΚΑΝΔΑΛΑ