δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Με τον Πέτρο Ποροσένκο συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο θα έχει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται για δεύτερη και τελευταία ημέρα στο Κίεβο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία, εκτός από την κατ' ιδίαν συνάντηση, να προβούν και σε κοινές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, ενώ παραλλήλως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας θα κλείσει με τη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της πολυάριθμης ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας (ξεπερνά τους 100.000).

Κάποιοι από αυτούς, όμως, ζουν σε περιοχές των πολεμικών συγκρούσεων, για αυτό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε χθες, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον ομόλογό του Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, το ελληνικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των ανθρώπων αυτών.

Θέμα το οποίο σχετίζεται άμεσα βεβαίως, με το ευρύτερο θέμα της ειρήνευσης στην Ουκρανία, για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε τη διπλή πρόταση: ειρήνη στην Ουκρανία- εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ. Δεν παρέλειψε εξάλλου να εκφράσει την ανησυχία του για τον τελευταίο γύρω αναζωπύρωσης των συγκρούσεων.

Επισημαίνοντας εξάλλου -κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του με τον Ουκρανό ομόλογό του- τις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αναφορές, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εστίασε στη δυνατότητα για ακόμη πιο στενές σχέσεις των δύο χωρών.

«Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες μπροστά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί συναποφάσισαν τη συγκρότηση ελληνο-ουκρανικής διυπουργικής επιτροπής. «Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού εδραιώνει τις σχέσεις των δύο χωρών» παρατήρησε, από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αντιπροσωπείας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο μουσείο και τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου. ΠΗΓΗ: AΠΕ

#ΤΣΙΠΡΑΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ #ΝΕΟΝΑΖΙ