δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Iσχυρή έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της βόρειας Γαλλίας - To Video της έκρηξης

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις 09:00 στο μηχανοστάσιο πυρηνικής μονάδας παραγωγής ενέργειας EDF στην περιοχή Φλαμανβίλ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του γραφείου της Περιφέρειας, Ολιβιέ Μαρμιόν, πέντε άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία λόγω ελαφράς δηλητηρίασης από τις αναθυμιάσεις ενώ ο ένας εκ των δυο αντιδραστήρων ήδη ετέθη εκτός λειτουργίας. Πέντε άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις, αλλά δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, εξήγησε ο Ολιβιέ Μαρμιόν, διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη. Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας.

Οι Αρχές διαβεβαιώνουν πως δεν υφίσταται κάποιος κίνδυνος για διαρροή από πλευράς του ωστόσο το Γραφείο Τύπου του εργοστασίου αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δήλωση ή σχόλιο.

Το συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται στην κοινότητα του Φλάμανβιλ από το 1986 όταν και χτίστηκε ο πρώτος αντιδραστήρας. Τον αμέσως επόμενο χρόνο κατασκευάστηκε ο δεύτερος και μέχρι το 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο τρίτος.

#ΠΥΡΗΝΙΚΟΑΤΥΧΗΜΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΑΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ #ΦΛΑΜΑΝΒΙΛ #ΓΑΛΛΙΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΗΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΑ