δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τέταρτο «όχι» του Εφετείου Κακουργημάτων στην αποφυλάκιση Άκη Τσοχατζόπουλου


​Αρνητική ήταν για μια ακόμη φορά η απάντηση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και από το βράδυ της Δευτέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά απόρριψη η οποία μάλιστα ήταν και ομόφωνη και αφορούσε την αιτούμενη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM 1.

Νωρίτερα οι συνήγοροί του είχαν καταθέσει στο δικαστήριο γνωμάτευση του αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χρήστου Κλωνάρη σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρουσιάζει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, με δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο. Ο καθηγητής αποφαίνεται ότι αν δεν αντιμετωπιστεί με άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση το πρόβλημα, η κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού θα επιδεινωθεί. Αρνητική όμως στο αίτημα του ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία, αν και αποδέχθηκε τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο Α. Τσοχατζόπουλος, έκρινε πως η συνέχιση της κράτησής του δεν θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε και διακομιδή του πρώην υπουργού στο νοσοκομείο προκειμένου να ισχυροποιήσει την θέση της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η βλάβη αν παραμείνει κρατούμενος, δεν θα είναι δυσανάλογη «όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας, μέσα σε λίγες ώρες, είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο».

#ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ #ΣΚΑΝΔΑΛΑ #TORM1 #ΜΙΖΕΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ