δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Editorial: Ξεκινάμε!


ΡΙΠΕΣ λοιπόν, νέος δημοσιογραφικός ιστότοπος στην Ελλάδα του 2017.

Στην πιο κρίσιμη ιστορική συγκυρία, στην πιο τραγικά συναρπαστική εποχή, αρχίζουμε σήμερα μια φιλόδοξη προσπάθεια Αντίστασης και Ανατροπής, δίνοντας έντιμα το πολιτικό μας στίγμα από την πρώτη στιγμή. Είμαστε ένας δημοσιογραφικός ιστότοπος με αδιάλλακτα αριστερό πρόσημο, που διέπεται από τις αρχές του ελευθεριακού σοσιαλισμού και που σκοπεύει να ασκήσει δημοσιογραφία στην πρώτη γραμμή της μάχης, με διεισδυτική ματιά και καίριες αναλύσεις, χωρίς ωστόσο να πέφτει στις ...παραδοσιακές παγίδες της δογματικής προπαγάνδας και της (όποιας) κομματικής ναφθαλίνης.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο στόχος μας είναι διπλός:

Πρώτον, η ξεκάθαρη αποτύπωση της αλήθειας, θρυμματίζοντας όλες τις πλάνες της κυρίαρχης αφήγησης σχετικά με το τι συμβαίνει, το γιατί συμβαίνει και το ποιος ευθύνεται.

Δεύτερον, η σύνθεση και ανάδειξη ρηξικέλευθων, πρωτοπορικών προτάσεων για την οργανωμένη, δυναμική και νικηφόρα μας αντεπίθεση.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούμε χωρίς όρους και χωρίς όρια στη γενικευμένη εξουσιαστική λαίλαπα που ονομάζουμε "κρίση" και στο πολυπλόκαμο σύστημα που τη γέννησε και την τρέφει. Να πρωτοστατήσουμε στην αναχαίτιση της πρωτοφανούς λεηλασίας που υφίσταται η ελληνική κοινωνία από το νεοφιλελεύθερο παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο και τους πραιτωριανούς δολοφόνους του – είτε πρόκειται για την πολιτικοοικονομική ελίτ των ΗΠΑ και των Βρυξελλών, είτε για το εγχώριο παρασιτικό καρκίνωμα της ελληνικής αστικής τάξης και των πολιτικών και μιντιακών λακέδων της.

Είμαστε το καινούργιο που έρχεται φιλοδοξώντας να αλλάξει το δημοσιογραφικό αλλά και το πολιτικό τοπίο, μια και ο παρών ιστότοπος είναι η επίσημη φωνή της ομώνυμης πολιτικής ομάδας ΡΙΠΕΣ (ΡΙζοσπαστικοί Πυρήνες Ελευθεριακών Σοσιαλιστών).

Πληροφορίες για το ποια είναι η ομάδα μας, καθώς και τα ιδρυτικά μας κείμενα, θα βρείτε αναλυτικά στη δεξιά στήλη του site. Όλα τα κείμενα αυτά είναι υπό διαμόρφωση, καθώς στις ΡΙΠΕΣ συναποφασίζουμε για τα όλα τα θέματα με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες: Μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα μας και να συμμετάσχετε, μέσω του φόρουμ, στην διαμόρφωση των κειμένων αυτών αλλά και γενικότερα σε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις μας.

Ας γίνει λοιπόν η αρχή: Από σήμερα θα συναντιόμαστε εδώ, σε αυτό το διαδικτυακό "μετερίζι", για να πληροφορηθούμε, να σκεφτούμε, να κατανοήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, ώστε τελικά να δώσουμε όλες και όλοι μαζί τα επόμενα ραντεβού στον δρόμο και στους κοινωνικους αγώνες.

Είμαστε η φωνή μιας κοινωνίας που έχει αντιληφθεί την ύπαρξή της και διεκδικεί τον εαυτό της.

Με ιδέες του 21ου αιώνα, διευρύνοντας και όχι παπαγαλίζοντας την παρακαταθήκη του παρελθόντος.

Με καινοτόμα σχέδια και τολμηρές ρήξεις.

Με καυστική κριτική αλλά όχι μίζερη ισοπέδωση.

Με ζωντανή, εμπεριστατωμένη και ποτέ ξύλινη γλώσσα.

Τίποτα δεν έχει κριθεί, τίποτα δεν έχει τελειώσει: Το πιο μεγάλο πολιτικό στοίχημα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών παίζεται εδώ και τώρα, και το καταιγιστικό καινούργιο που λείπει, που έχουμε ανάγκη, που θέλουμε, θα το φτιάξουμε μαζί εμείς, οι "από κάτω".

Το καινούργιο ΕΙΜΑΣΤΕ εμείς.

Ας κάνουμε τις ΡΙΠΕΣ, δηλαδή ΕΜΑΣ, την αιχμή του δόρατος στην αγωνιστική αναζωπύρωση που οραματιζόμαστε.

Είμαστε ένα δίκτυο εξεγερμένων συνειδήσεων.

Ξεκινάμε!

#EDITORIALS