δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Εξοργισμένοι 4.000 πυροσβέστες 5ετούς θητείας έξω από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης όταν εκατοντάδες πυροσβέστες πενταετούς θητείας οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη μονιμοποίησή τους βρέθηκαν απέναντι σε ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ που τους εμπόδισε την είσοδο στο κτίριο.

Εξοργισμένοι οι διαδηλωτές ανέβασαν τα ρολά και έσπασαν κάποιες από τις τζαμαρίες κάτι που ανάγκασε τις δυνάμεις καταστολής να υποχωρήσουν και την αντιπροσωπεία των πυροσβεστών να καταφέρει τελικά να συναντηθεί με την Όλγα Γεροβασίλη η οποία και δεσμεύθηκε να καταθέσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή.

Απαντώντας το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε συγκεκριμένα πως «δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας» ενώ ταυτόχρονα επανέλαβε τη δέσμευση της υπουργού πως «μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Σημειώνεται πως το αίτημά τους οι πυροσβέστες κοινοποίησαν, με διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο πλευρό τους και οι μόνιμοι πυροσβέστες Νωρίτερα, στις 10.00, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση ή ανανέωση συμβάσεων των πενταετούς θητείας συναδέλφων τους. Το ζήτημα αφορά 4.000 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι μισοί βάσει νόμου δικαιούνται μονιμοποίηση και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που λήγουν την Πέμπτη. Ακολούθησε πορεία περίπου 1.000 πυροσβεστών προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

#ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ #ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ