δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πολιτικό Πρόγραμμα

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής

στη Συγκρότηση Επαναστατικής Πολιτικής Οργάνωσης

 

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, βγαίνουμε μπροστά! Παίρνουμε επιτέλους την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ελευθεριακού επαναστατικού φορέα της σύγχρονης εποχής.

 

Σε ένα έκρυθμο και ασταθές κοινωνικοπολιτικό τοπίο, με τη νεοφιλελεύθερη, νεοφασιστική επέλαση του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου να κλιμακώνεται διαρκώς, με τις επιμέρους άρχουσες τάξεις, τις κυβερνήσεις και τα κράτη τους να εντείνουν την επίθεση στους λαούς, με την ελληνική κοινωνία ειδικότερα να βάλλεται ευθέως και λυσσαλέα, δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο: Πρέπει να κινηθούμε άμεσα και αποφασιστικά, με τη δημιουργία ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ενός εντελώς νέου, ρηξικέλευθου, πρωτοποριακού, αληθινά ανατρεπτικού πολιτικού φορέα, που θα φιλοδοξεί να δράσει ως αποφασιστικός καταλύτης στις επερχόμενες καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, προκρίνοντας τη ρήξη άνευ όρων και άνευ ορίων ενάντια στην καθεστηκυία τάξη, με τελικό στόχο την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και του αστικού κράτους και την εγκαθίδρυση μιας ελευθεριακά σοσιαλιστικής κοινωνίας στη χώρα μας – προτάσσοντας για τον σκοπό αυτόν ένα ολιστικό, μεθοδικό και εμπεριστατωμένο σχέδιο.

 

Είμαστε μία ομάδα πολιτών, λιγότερο ή περισσότερο ιδεολογικά συμπορευόμενων, είτε με πρότερη ενεργή πολιτικοποίηση είτε όχι, αλλά ποτέ αυταπατώμενων οπαδών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα γνωριστήκαμε αγωνιώντας και παλεύοντας μαζί είτε στον δρόμο είτε διαδικτυακά. Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στα επιτακτικά κελεύσματα των καιρών, αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση επαναστατικής πολιτικής οργάνωσης με το όνομα "ΡΙΠΕΣ".

 

Ξεκινάμε από μηδενική βάση – τίποτα δεν είναι θέσφατο, τίποτα δεν είναι ταμπού. Μοναδικές μας αξιωματικές αναφορές είναι αφενός η άμεση δημοκρατία (τόσο ως απαράβατη αρχή για την εσωτερική μας λειτουργία όσο και ως βασικό πρόταγμα για τη δημιουργία της νέας πολιτείας που οραματιζόμαστε) και αφετέρου ο ριζοσπαστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας στην κατεύθυνση του ελευθεριακού σοσιαλισμού – αναφορές που και αυτές ακόμα είναι αντικείμενο ανοιχτής συζήτησης σχετικά με τον καθορισμό και τους τρόπους υλοποίησής τους.

 

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η οριστικοποίηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης και του καταστατικού μας, πάντα μέσα από δημοκρατικό διάλογο ακολουθούμενο από καθολική διαδικτυακή ψηφοφορία – διαδικασία που συντελείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και που είναι απόλυτα δηλωτική του ποιοι είμαστε και του πώς επιθυμούμε να προχωρήσουμε.

 

Αν συμφωνείτε με την ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας πολιτικής κίνησης, αν θέλετε να τη χτίσουμε όλοι μαζί και να συμμετάσχουμε από κοινού και ισότιμα στη διαμόρφωση της ουσίας και της φυσιογνωμίας της, γραφτείτε τώρα στο φόρουμ των μελών μας και διαδώστε την προσπάθειά μας όπου και όπως μπορείτε.

 

Σας περιμένουμε!